Morgen, op dinsdag 14 augustus, is het erop of eronder voor Standard. Dan spelen de Rouches hun terugwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen Ajax. In de heenmatch sleepte de ploeg van Michel Preud’homme in de slotseconden nog een verdiend gelijkspel uit de brand. Alles is dus nog mogelijk in de Johan Cruijff ArenA. Q2 is erbij vanop de eerste rij vanaf 20.15. De wedstrijd is ook live te volgen op Q2.be en via de Q-app.

Standard keek vorige week voor de rust al tegen een 0-2 achterstand aan, maar mede dankzij een doelpunt van uitblinker Mehdi Carcela knokten de Rouches zich opnieuw in de wedstrijd. Ook Renaud Emond pikte zijn doelpunt mee. In het absolute slot van de wedstrijd zette hij een penalty feilloos om. Standard gaat nu met een goede uitgangspositie en een mentale boost richting Ajax. Als de Luikenaars het halen van de Ajacieden, kunnen ze via de Play-Offs een ticket bemachtigen voor de groepsfase van het prestigieuze toernooi. De verliezer mag zijn geluk gaan beproeven in de groepsfase van de Europa League.

Het wedstrijdcommentaar is van Peter Morren en Gilles De Bilde. Maarten Breckx en Aad De Mos volgen de spelers aan de rand van het veld.

Super Cup op woensdag 15/8 met stadsderby tussen Real Madrid en Atlético Madrid: Jelle Vossen eerste keer analist

Eén dag later, op woensdag 15 augustus, vechten Real Madrid - de winnaar van de Champions League en Atlético Madrid – de winnaar van de Europa League - in Tallinn hun duel uit in de UEFA Super Cup. Het is de eerste keer dat twee ploegen uit dezelfde stad tegen elkaar uitkomen in de Super Cup. Real, de nieuwe ploeg van Rode Duivel Thibaut Courtois, schreef onlangs geschiedenis door een derde CL-titel op rij te pakken. Dat kan de Koninklijke nu opnieuw doen door ook een derde Super Cup op hun naam te schrijven. Ook kunnen zij het record van 5 Super Cup-bekers evenaren, net als AC Milan en Barcelona. Atlético daarentegen verloor nog nooit een Super Cup-wedstrijd. Los Colchoneros wonnen in 2010 en 2012.

Het wedstrijdcommentaar is van Dirk Deferme. Analisten zijn Jelle Vossen en Gilles De Bilde.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over