Komen Eten, dat betekent vier sympathieke Vlamingen die elkaar verwennen met een lekker etentje en die op hun beurt getrakteerd worden op welverdiende punten. Deze week zijn dat An uit Brugge, Pitoe uit Opwijk, Mario uit Merelbeke en Patrizia uit Burcht. Smakelijk!

An uit Brugge (W-Vl)
Maandag 7 januari
An is een 41-jarige secretaresse uit Brugge. Ze woont alleen en is heel graag thuis, want ze komt goed overeen met zichzelf, zo laat ze optekenen. An stak veel tijd en energie in haar menukaart. Haar Komen Eten-gasten moeten eerst enkele kruiswoordraadsels en Zweedse puzzels oplossen, voor ze aan eten toekomen. Iwein krijgt van An een absoluut verbod om een handje te helpen in de keuken, dat zou haar strakke planning en organisatie immers danig in de war sturen. Als aperitief schenkt ze blauwe cava, een lokale Brugse specialiteit als we An mogen geloven.

Pitoe uit Opwijk (Vl-B)
Dinsdag 8 januari
Pitoe (61) is een bekende Opwijkenaar. Op dit moment is hij gepensioneerd, maar vroeger was hij een gevierd muzikant, die in elke Vlaamse gemeente feesten heeft opgeluisterd. In het verleden trad hij op met enkele grote namen, zoals Eddy Wally en Willy Sommers, om er maar enkele te noemen. Pitoe is een verzamelaar van alles, waardoor zijn huis eruit ziet als een museum. Bovendien is alles wat je bij hem aantreft te koop. Iwein grijpt die kans met beide handen en gaat onder andere naar huis met een flipperkast. Pitoe is niet alleen een moeilijke eter, hij heeft ook een hartsgrondige hekel aan afwassen. Daarom krijgen al zijn Komen Eten-gasten na de maaltijd hun eetgerei gewoon mee naar huis.

Mario uit Merelbeke (O-Vl)
Woensdag 9 januari
De 38-jarige Mario uit Merelbeke noemt zichzelf commercieel adviseur. Dat is een andere naam voor verkoper, die hij sjieker vindt klinken. Mario heeft een zwak voor hemden, waarvan hij maar liefst zesenvijftig exemplaren in zijn kleerkast heeft hangen. In Komen Eten wil Supermario zeker niet tactisch spelen, maar de hoogste punten moeten zijn medekandidaten van hem nu ook niet direct verwachten. Mario drinkt nooit alcohol, maar wel veel cola, gemiddeld twee liter per dag. Hij is een grote fan van AA Gent en is erg trots op zijn mooie vrouw, die een tiental jaren geleden zelfs tot Miss Buffalo werd gekroond.

Patrizia uit Burcht (A)
Donderdag 10 januari
Patrizia (22) uit Burcht heeft niet alleen een naam die Italiaanse roots doet vermoeden, ook haar Komen Eten-menu wijst resoluut in die zuiderse richting. Ze is studente lerarenopleiding, en wil later het vak P.O. (Plastische Opvoeding) geven. Zelf is ze een erg creatieve geest die heel veel van schilderen en tekenen houdt, en ze wil die passie graag doorgeven aan een jongere generatie. Voor het overige bulkt Patrizia ook van de passie en het temperament, ze geeft zelfs privézumbales aan Iwein. Haar mannelijke Komen Eten-gasten vinden Patrizia wel pittig en gekruid, de vraag is of ze even enthousiast zijn over haar kookkunsten.

Komen Eten, van maandag tot donderdag om 19u30 op VIER.
Lees meer ... naar boven
© 2013 SBS Belgium | Disclaimer | Contact | VT4

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: