blackwave. (Willem Ardui en jaywalker.) is een hip-pop duo uit Antwerpen. Hun nieuwste single 'Whasgood ?!' is een aanstekelijk zomertrack die inspiratie haalt bij klassiekers als Prince, Outkast en Will Smith.

De heren van Blackwave brengen een heerlijke jaren 90-grooves in een modern jasje. Hun eerste EP 'Mic Check' werd uitgebracht in mei 2017 en werd zeer goed ontvangen door zowel de Nederlandse als de Belgische pers. Hun single 'Elusive feat. David Ngyah' ging in première met The Independent en kreeg een feature op High Snobiety. Deze single bezorgde hen een plaatsje op het showcasefestival ESNS en werd hotshot op Studio Brussel, waarna ze ook enkele weken piekten op #1 in De Afrekening.

Swangin ', hun tweede release in 2018 en titeltrack, ging in première op Vice / Noisey US. Het duo bereidt zich nu volop voor op de release van hun debuutalbum dat zal uitkomen in het najaar van 2018. Hiernaast hebben ze met hun 6-koppige liveband een goed gevulde zomer met als hoogtepunten het afsluiten van Rock Werchter, mainstage op Gent Jazz en Couleur Café en enkele leuke Nederlandse shows als Solar Weekend en Zomerparkfeesten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over