Nog maar net steekt het vernieuwende Belgische hiphop collectief blackwave. het venster aan de neus en al meteen krijgen ze een ferme shoutout van UK’s Clash Magazine.

Met hun eerste single ‘Flow’ zet de band meteen een unieke sound neer! Ontdek de blackwave. flow nu meteen in de videoclip: http://bit.ly/blackwave_flow
De invloeden van A Tribe Called Quest en D’Angelo zijn zelden ver weg en op het podium doen ze bijwijlen aan The Roots denken omdat ze een echte band zijn die alles live speelt.

De mannen achter blackwave. zijn niet voor iedereen nobele onbekenden:

Willem Ardui haalde met de single ‘Morse’ van zijn solo project uit het niets 275.000 streams op Spotify en wordt door o.a. De Standaard getipt als één van de grote talenten voor 2017. Rapper Jaywalker ontmoette Willem toen ze samenwerkten aan een remix voor ‘The One’, de single van Triggerfinger en Methodman die een jaar geleden uitkwam.

De feature vocal op ‘Flow’ is van Caleborate, een rapper afkomstig uit Berkelee die met zijn laatste album veel bijval kreeg op grote internationale blogs zoals NME en The Fader.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over