"Black" van Pearl Jam staat voor het eerst helemaal bovenaan in De Tijdloze, de lijst met de honderd meest tijdloze platen volgens de Studio Brussel-luisteraars. "Mia" van Gorky eindigt op de tweede plaats. "One" van Metallica vervolledigt het podium.

Het is ondertussen al een jarenlange traditie. Elk jaar op 31 december zendt Studio Brussel De Tijdloze uit, de lijst met de honderd meest tijdloze platen volgens de Studio Brussel-luisteraars. Vorig jaar besliste de radiozender nog om op massale vraag van zijn luisteraars "Mia" van Gorky op 1 te zetten in de lijst, als eerbetoon voor de toen recent overleden zanger Luc De Vos. Dit jaar eindigt het nummer op de eerste plaats. "Black" van Pearl Jam, vorig jaar nog op 2, eindigt dit jaar op de eerste plaats.

Metallica is de enige band met twee nummers in de top tien: "One" (3) en "Master Of Puppets" (10).

Dit is de volledige top tien:

1 (2) "Black" - Pearl Jam
2 (1) "Mia" - Gorky
3 (6) "One" - Metallica
4 (3) "Smells Like Teen Spirit" - Nirvana
5 (5) "Wish You Were Here" - Pink Floyd
6 (4) "Stairway To Heaven" - Led Zeppelin
7 (7) "Child In Time" - Deep Purple
8 (9) "Everlong" - Foo Fighters
9 (8) "Bohemian Rhapsody" - Queen
10 (15) "Master Of Puppets" - Metallica

Amy Winehouse hoogste nieuwkomer

"Back To Black" van Amy Winehouse (62) is de hoogste nieuwkomer dit jaar. "Fear Of The Dark" van Iron Maiden is de sterkste stijger dit jaar. Het nummer stijgt 45 plaatsen, van 70 naar 25. Het meest tijdloze Belgische nummer is "Instant Street" van dEUS op plaats 23.

Radiohead en Metallica zijn de meest tijdloze bands. Zij staan elk met vier nummers in de lijst.

De Tijdloze werd vandaag uitgezonden op Studio Brussel. Presentatoren met dienst waren naar goede gewoonte Roos Van Acker en Steven Lemmens.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: