Vandaag releasen we Tranquillizer, het debuutalbum van Black Leather Jacket. Tegelijk lossen we met If You're Waiting for a Sign, This Is It onze derde single, dik twee minuten heerlijk vette garage en rock 'n' roll!

Je rock-'n-roll loepzuiver en onversneden? Met het Antwerpse viertal BLACK LEATHER JACKET ben je aan het juiste adres. Overstuurde gitaren, pompende baslijnen en explosieve drums … maar vooral heerlijke songs, die rijkelijk refereren naar helden als Ty Segall, The Hives, Black Rebel Motorcycle Club of The Hellacopters.

In 2018 trekt het trio zich terug in de GAM Studios voor de opnames vanTranquillizer. En dat wordt een bijzondere debuutplaat: de band verlaat definitief de platgetrede paden van de Vlaamse polderrock en ontwikkelt een eigen, internationaal klinkende sound: heldere garagerock, punk en rock 'n' roll: gebald en nijdig maar tegelijk gelaagd en intelligent. Luister maar naar 'Intoxicated', 'Western World' of 'Village People' met de volumeknop op 11 en probéér dan maar eens niét met gebalde vuist in de lucht je woonkamer of keuken rond te hossen.

Bovendien laten de jongens ook invloeden van minder voor de hand liggende genres als noise/fuzz ('FFFreaks'), psychedelica en zelfs een snuif progrock (‘A Burnt Child Dreads Fire’) binnensijpelen. Net deze veelzijdigheid maakt Black Leather Jacket één van de sensaties van 2019: lekkere, vette rocksingles afgewisseld met ambitieuze en hoogstaande albumtracks: een winnende combinatie.

Begin 2019 zwiert Studio Brussel Village People prompt op hun playlist én komt direct De Afrekening binnen waar het nummer doorstoomt tot de 3e plaats. Ook op 3FM (NL) krijgt het nummer een pak airplay. Gevolg is een waanzinnige festivalzomer in België en Nederland, met passages op topfestivals o.a. Rock Herk, Rock Zottegem, Lokerse Feesten, Suikerrock en Crammerock.

live

  • 23 nov Surplace Sint-Denijs/Zwevegem
  • 29 nov Trix A'pen - ALBUM RELEASE - SOLD OUT
  • 30 nov AB Bxl (w/ Wallace Vanborn)
  • 04 dec Nosta Opwijk (w/ The Shivas)
  • 07 dec Kuub/Warande Turnhout

+ more tba

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: