Wat zou in godsnaam de volgende geniale stap van Black Box Revelation kunnen zijn na een muzikaal avontuur van bijna tien jaar, drie albums vol krachtvoer en een handvol radiohits? Na het platspelen van prestigieuze podia in binnen- en buitenland, voorprogramma's van o.a. Beady Eye en Iggy Pop, een opwindende tour door de US, opnames met producer Alain Johannes (Queens Of The Stone Age), het opduiken van hun muziek in tv-series als o.a. 'True Blood' en een gastoptreden bij de fameuze David Letterman?

Het antwoord: simpelweg een vierde plaat maken. BBR trok naar New York en dook met producer Thomas Brenneck – die bewust het digitale tijdperk afzweert – de studio in. Brenneck werkte reeds eerder samen als producer met D'Angelo, Alabama Shakes en Charles Bradley en maakte destijds deel uit van de fameuze Dap-Kings (zie: Sharon Jones) waardoor hij ook te horen was op Amy Winehouse's klassieker 'Back To Black'.

De eerste singel – en voorloper van het album 'Highway Cruiser' – 'Gloria' is alvast een voltreffer met de heerlijke achtergrondvokalen van de Brooklynse The Gospel Queens. Black Box Revelation: welcome back at AB!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Black Box Revelation
Datum: 
Vrijdag 19 februari 2015
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over