Eerste wereldwijde release van een Studio 100 animatiefilm

Het Belgische entertainmentbedrijf Studio 100 kondigde zo’n 2 jaar geleden aan dat er een eerste bioscoopfilm in de maak was van Maya de Bij - het animatiefiguurtje van Studio 100 waarvan de televisiereeks al aan meer dan 160 landen werd verkocht. Dit gebeurde tijdens een bezoek van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Filip van België aan The Flying Bark Studio, de Australische animatiestudio van Studio 100. Intussen is Prins Filip Koning van België geworden, en is het bekende Studio 100-bijtje klaar voor haar debuut op het witte doek.

Voor deze allereerste bioscoopfilm van Maya de Bij in stereoscopische 3D werden de meest recente ‘state of the art’ technieken gebruikt. De afgelopen jaren werden er binnen de Studio 100 groep kosten noch moeite gespaard om van Maya – Eerste Vlucht een zeer hoogstaande animatiefilm te maken. Maya de Bij verenigt voor dit unieke filmdebuut creatief talent uit Australië & Europa.
Studio 100 is dan ook erg trots te kunnen aankondigen dat Maya The Bee – Movie (de internationale titel van de film) intussen al in meer dan 100 landen verdeeld zal worden.

De 3D- bioscoopfilm Maya – Eerste Vlucht zal dit najaar in première gaan in Nederland (oktober) & België (december). Maar het wereldberoemde bijtje zal dus ook nog in heel wat andere landen haar debuut maken op het witte doek: vanaf dit najaar en begin 2015 gaat de film immers in première in ondermeer Zuid-Korea, Spanje, Oostenrijk, Bulgarije, Polen, Duitsland, Turkije, Kroatië, Egypte, Griekenland, Israël, Portugal, Italië, Tsjechië, Slovakije, Slovenië, Zwitserland, Rusland, Zuid-Afrika, Australië, Frankrijk,...

Maya – Eerste Vlucht: het verhaal
Het nieuwsgierige bijtje Maya is nieuw in de bijenkorf, en deze kleine wervelwind heeft het niet altijd makkelijk om zich aan de regels van de korf te houden. Eén van die regels is om de horzels die buiten de korf leven nooit te vertrouwen. Wanneer de koninginnenbrij – levensnoodzakelijk voor de koningin van de bijenkorf – wordt gestolen, verdenkt men meteen de horzels. Maya wordt er zelfs van beschuldigd mee in het complot te zitten! Niemand gelooft in haar onschuld, behalve haar beste vriend Willy. De avontuurlijke & nieuwsgierige Maya ontvlucht de bijenkorf, en gaat samen met Willy op onderzoek uit. Na een lange en spannende tocht ontdekken Maya & Willy wat er echt aan de hand is. Maar zullen ze nog op tijd zijn om de Koningin te redden?

Over de film:
Maya the Bee – Movie is een Duits-Australische productie van Studio 100 Media en Buzz Studio’s (een onderdeel van Flying Bark Productions) in coproductie met ZDF. Regie is in handen van Alexs Stadermann (hij werkte ondermeer voor Disney & Aardman Studios, aan o.a. The Wild Bunch, Bambi 2, Tarzan 2 en The Lion King).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: