Een verstokte rookster, een wespensteek, hevige buikpijn, financiële problemen, een midlifecrisis: de zorgverleners van De Korf staan weer voor een drukke vijfdaagse. In de zesde week van Binnenstebuiten, van maandag 5 t.e.m. vrijdag 9 augustus 2013, krijgen ze o.a. Ann Hendriks, Govert Deploige, Twiggy Bossuyt, Frederik Huys en Olga – zus van Ella – Leyers over de vloer.

Als de rook om je hoofd is verdwenen - aflevering 26 op maandag 5 augustus 2013
Nicole De Meerleer is al dertig jaar een verstokte rookster. Ze maakt zich zorgen omdat ze al twee maanden last heeft van een zware hoest. Bronchitis denkt ze. Verder onderzoek van dokter Sara brengt echter een ernstigere diagnose aan het licht. Nicole heeft namelijk ‘rokerslongen’, wat levensgevaarlijk kan zijn. Ze besluit meteen te stoppen, maar niet met roken… De Russische Olga Pavlova verblijft onder ingewikkelde omstandigheden in België. Ze blaakt van levenslust, maar heeft één probleem.

Ann Hendriks, bekend als Ingrid Michiels uit Thuis, Connie Van Genechten uit Verschoten & Zoon en van tal van gastrollen in Vlaamse fictiereeksen, geeft op maandag 5 augustus gestalte aan Nicole De Meerleer. Zij heeft als verstokte rookster een levensgevaarlijke aandoening opgelopen en haalt stevig uit naar de zorgverleners van De Korf. Nina Van Rompaey kruipt in de huid van de Russische Olga Pavlova. Psycholoog Frederik heeft zijn ex Sara dan iets belangrijks te vertellen, en daar heeft Marie (een personage van Isabelle Nouwen) alles mee te maken.

Het kamp - aflevering 27 op dinsdag 6 augustus 2013
Anna-Louise is op kamp met de scouts, maar wordt gestoken door een wesp. Wat in eerste instantie een banaal kwaaltje lijkt, blijkt al snel veel gecompliceerder te zijn. Terwijl dokter Sara Anna-Louise hier doorheen helpt, proberen de anderen de groep kinderen in bedwang te houden. Geen makkelijke klus. Joris, een kampgenoot van Anna-Louise wordt ondertussen steeds ongelukkiger. Hij heeft veel last van heimwee, maar wordt niet ernstig genomen.

Ella Leyers staat in deze aflevering samen met haar zus Olga op de set van Binnenstebuiten. Olga vormt samen met Ellen Peeters het leidersduo van de scouts. Laura Maya Rosiers – die meespeelde in de musicals Annie en The Sound of Music – geeft gestalte aan Anna-Louise en Jamie Meirsman (De Kotmadam) speelt Joris. Zijn ouders worden neergezet door theateracteurs Anneke Sleven en Ronny Smet, die van Anna-Louise door Ulrike Maris en theaterman Manoe Frateur.

Heet onder de voeten - aflevering 28 op woensdag 7 juli 2013
Els probeert haar goede vriend en occasionele bedpartner Sander duidelijk te maken dat ze niet openstaat voor een relatie. Sander wil echter meer en denkt dat Els voor haar gevoelens op de vlucht is. De 30-jarige Alexander De Boeck heeft last van bindingsangst. Hij ziet zijn vriendin erg graag, maar met haar trouwen schrikt hem af. Hij gaat te rade bij Els. Judith nodigt haar beste vriendin Delphine uit om samen naar een Ashtanga-yogasessie te gaan, een moderne vorm van yoga die in een verwarmde ruimte tot 40° wordt beoefend. Tijdens de eerste sessie vlucht Delphine naar buiten...

Govert Deploige, die we kennen uit Familie, Spoed, Thuis en W817, bezorgt Lotte Pinoy heel wat kopzorgen in deze aflevering. Zijn personage Sander verwacht namelijk meer van zijn liefdesavontuur met seksuologe Els. Diezelfde Els krijgt ondertussen cliënt Alexander De Boeck (een gastrol voor Frederik Lebeer) over de vloer. Judith nodigt haar vriendin Delphine uit voor een bijzondere yogasessie. Valerie Vertenten – die ook al in Familie en Flikken meespeelde – kruipt in de huid van Delphine, Twiggy Bossuyt (Kristina uit Familie) zien we aan het werk als yoga-instructrice.

Het kastplantje - aflevering 29 op donderdag 8 augustus 2013
Gerda komt met haar zesjarig dochtertje naar het gezondheidscentrum. Het kind heeft hevige buikpijn én veel problemen op school. In De Korf denkt Gerda eindelijk aan het juiste adres te zijn. Ze kan er rekenen op de hulp van dokter Sara en psycholoog Frederik, maar de zaak blijkt ingewikkelder te zijn dan verwacht. Ward brengt zijn tijd opnieuw door in de wachtzaal. Zijn komst gaat niet onopgemerkt voorbij. Hij mengt zich zelfs in het onderzoek van Sara en Frederik…

Lauren Müller, die de rol van Gerda speelt, was in het verleden als gastactrice te zien in Flikken en in de film Vermist. In 2009 speelde Hanne, het vriendinnetje van Franky, in Thuis. Haar dochtertje Noortje wordt in Binnenstebuiten neergezet door de kleine Emme Kristin. Nog in deze aflevering duikt Frederik Huys – Victor uit De Kotmadam – op. Hij speelt Luc, de echtgenoot van Gerda en vader van Noortje.

Alles of niets - aflevering 30 op vrijdag 9 augustus 2013
Tim staat thuis in voor de verzorging van zijn moeder Sonja. Nu de uitgezaaide kanker waaraan ze lijdt de finale fase ingaat, wil ze hem niet langer tot last zijn. Een beslissing die zwaar weegt op Tim en hem aan het denken zet. Hanne en Jonas, een jong koppel dat bij dokter Sara op consultatie gaat, zitten diep in de schulden. Toch moeten ze opdraaien voor enkele medische kosten. Maatschappelijk assistente Judith probeert hen te helpen waar ze kan. Psycholoog Frederik krijgt een ongeduldige cliënt over de vloer. Lode is 45 en worstelt met een midlifecrisis.

Op vrijdag 9 augustus maken we in Binnenstebuiten kennis met Sonja, de ernstig zieke moeder van verpleger Tim. Haar personage wordt neergezet door Simone Milsdochter, die we o.m. kennen als Barbara Delnaets uit Aspe, Ingrid Ravels uit Rang 1 of Helena Dubois uit Witse. Jonge talenten Vic Van Avermaet en Elke Shari Van den Broeck geven gestalte aan Jonas en Hanne. Victor Peeters (Familie, Crème de la Crème, Zone Stad, Thuis, De Kotmadam, e.a.) speelt Lode.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: