Gezondheidscentrum De Korf draait op volle toeren. Vanaf maandag 29 juli 2013 buigen de zorgverleners zich in Binnenstebuiten een hele week lang over nieuwe cases. Daarbij maken we ook kennis met een kersverse lading gastacteurs. Op het appel verschijnen o.a. Darya Gantura, Marijke Hofkens, Nicoline Dossche, Chris Bus en Johan De Paepe.

Terug naar de korf - aflevering 21 op maandag 29 juli 2013
De 16-jarige Debby Gorts wordt door haar moeder opnieuw naar De Korf gestuurd. Twee jaar geleden ging ze er in therapie bij Frederik omdat ze aan anorexia leed. Nu heeft haar mama vermoedens dat Debby is hervallen. Maar is dat wel zo? Mie Van Besien wil haar borsten laten vergroten. Ze zoekt seksuologe Els op om wat meer informatie over de ingreep te verkrijgen. Zij vraagt zich echter af of Mie die borstvergroting wel echt zelf wil.

Darya Gantura – bekend als Ella uit de gelijknamige telenovelle en van rollen in Danni Lowinski, Goesting en Code 37 – kruipt op maandag 29 juli 2013 in de huid van Debby. Marijke Hofkens, die jarenlang Leontien speelde in Thuis, geeft gestalte aan Anita, de moeder van het 16-jarig meisje. Anik Vandercruyssen (Zone Stad, Witse, Spoed) en Lucas Tavernier (Crème de la Crème, Aspe, Thuis, Sara) hebben als Mie en Dries een afspraak met seksuologe Els.

Aandacht, aandacht - aflevering 22 op dinsdag 30 juli 2013
Marianne Verbeke lijdt aan het chronisch vermoeidheidssyndroom. Althans, dat is wat ze beweert. Dokter Sara weigert dat echter zomaar voor waarheid aan te nemen. Vooral omdat de vrouw zware medicatie vraagt. Er zit sleet op het huwelijk van Nico en Leen. Ze willen graag eens iets nieuws proberen, maar niet voor ze seksuologe Els geraadpleegd hebben. Judith duikt opvallend goedgehumeurd op in De Korf en daar heeft ze zo haar redenen voor.

Nicoline Dossche werd bij het grote publiek bekend door haar rol in Wittekerke en als studente Lus uit De Kotmadam. In Binnenstebuiten zet ze Marianne Verbeke neer, een patiënte die mogelijk aan CVS lijdt. Hilda Vleugels speelt haar buurvrouw Marita, Bert Vannieuwenhuyse (Familie, Spoed, Rundskop, Zone Stad) haar arts. Seksuologe Els krijgt Leen en Nico over de vloer, een koppel dat vertolkt wordt door Tristan Versteven en Lindsay Bervoets, allebei bekend van gastrollen in tal van Vlaamse reeksen.

Verborgen kamers - aflevering 23 op woensdag 31 juli 2013
Sara's moeder Marie verschijnt in beschonken toestand aan haar deur. Sara wil haar niet aan haar lot overlaten en probeert te helpen. De situatie gaat echter van kwaad naar erger. Kan Sara haar alcoholverslaafde moeder wel helpen? En hoe reageert ze wanneer ze ook nog eens te horen krijgt dat haar zoon Seppe niet meer verder wil studeren? In De Korf gaat alles ondertussen zijn gangetje. De 11-jarige Guust Vandewalle is gevallen met zijn fiets, terwijl hij alleen thuis was. Judith ontfermt zich over de jongen.

In deze aflevering komt de Binnenstebuiten-kijker alweer iets dichter bij het persoonlijke leven van de zorgverleners te staan. We zien namelijk Mathias Van Mieghem –Justin Cockelaere uit Familie – in de rol van Seppe, de zoon van dokter Sara en psycholoog Frederik. Ook Marie, de mama van Sara, krijgt met actrice Ilse Uitterlinden (Aspe, Goesting, Het Goddelijke Monster) een gezicht. Verder duiken Jorre Vandenbussche (die eerder gastrollen had in De Kotmadam, Salamander, Quiz Me Quick en Zone Stad) en Dave Nauwelaerts als Guust en zijn vader Dries op in de aflevering.

De roots - aflevering 24 op donderdag 1 augustus 2013
Het Afrikaanse meisje Kadia komt met haar jongere zus Abra naar de Korf. Kadia beweert dat haar zus een oorontsteking heeft en wil van dokter Sara een briefje waarop staat dat ze niet mag vliegen. Sara kan echter geen ontstekingssymptomen vinden en weigert. Al snel blijkt dat Kadia een geheim met zich meedraagt en haar zus in bescherming wil nemen.

Ellen Bawua en Julie Ghysels geven in deze aflevering gestalte aan de Afrikaanse zusjes Kadia en Abra. Lisette Merenciana vertolkt hun moeder Marie. Het gezin blijkt een dieperliggend probleem te hebben dan oorspronkelijk gedacht. Chris Bus, echtgenote van Carry Goossens, zien we aan het werk als schooldirectrice Fabienne.

Welterusten - aflevering 25 op vrijdag 2 augustus 2013
Bert Van Oost komt samen met zijn onafscheidelijke metgezel Tess op consultatie. Zijn slechte voedingsgewoonten en gebrekkige hygiëne zorgen voor een acuut vitaminetekort. Maar wanneer Bert plots bloed overgeeft, blijkt er meer aan de hand te zijn. Lien Merels valt te pas en te onpas in slaap. Dokter Sara verwijst haar door naar het slaapcentrum van het UZA. Els probeert het uitgedoofde seksleven van Thomas en Katrien nieuw leven in te blazen.

Sebastien De Smet, bekend van verschillende gastrollen in Vlaamse fictiereeksen, kruipt in de huid van Bert Van Oost. De man woont in een kraakpand, houdt er slechte voedingsgewoonten op na en een gebrekkige hygiëne. Lien Merels, het personage van Annelore Crollet, kampt met een slaapstoornis en zoekt hulp bij dokter Sara. Els probeert op haar beurt de vlam tussen Thomas en zijn vrouw Katrien opnieuw aan te wakkeren. Het koppel wordt neergezet door Johan De Paepe (bekend als dokter Paul Jacobs uit Familie) en Karina Mertens (Spoed, Witse, Familie, Verschoten & Zoon).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: