Huldiging wordt meteen gevolgd door de grote finale van het WK

Vanavond 14 juli strijden onze Rode Duivels in Sint-Petersburg nog tegen Engeland om de derde plaats op het WK. Zondag worden de spelers alweer verwacht in België, want dan worden ze gehuldigd voor hun prachtige prestaties in Rusland. Het hele evenement is zondag live te volgen op Eén in een uitgebreide uitzending van Villa Sporza gehost door Karl Vannieuwkerke.

Eén brengt de volledige huldiging tot in de huiskamer: 's middags worden de Rode Duivels door koning Filip ontvangen op het Koninklijk paleis in Laken, waarna ze in een open bus naar de Brusselse Grote Markt trekken en opgewacht worden door supporters. Vanop het balkon van het stadhuis genieten de voetballers mee van deze steun en geven ze reacties over hun WK-avontuur. Na de huldiging kunnen kijkers bij Eén meteen genieten van de spannende finale van het WK voetbal met Frankrijk-Kroatië.

Riadh Bahri brengt zondag live verslag uit vanuit Laken, Goedele Wachters en Stijn De Groote verslaan de festiviteiten vanop de Grote Markt. Ruben Van Gucht en zijn RTBF-collega Vincent Langendries presenteren het event op de Grote Markt vanop het stadhuis en doen interviews met de Duivels. Karl Vannieuwkerke geeft commentaar vanuit Villa Sporza, waar hij samen met zijn gasten terugblikt op de WK-prestaties van de Duivels.

Het programma van de uitzending zondag is als volgt (van 13.00 tot 13.30 uur verschuift de huldiging tijdelijk van Eén naar Canvas door Het journaal):

  • 12.00 uur: start Villa Sporza met Karl Vannieuwkerke en zijn gasten;
  • 12.30 uur: Ontvangst van de ploeg door de koning op het Kasteel van Laken;
  • 14.00 uur: Vertrek van de spelers in een open bus voor een rit door de stad;
  • 15.00 uur: Aankomst op Grote Markt in Brussel;
  • 16.30 uur: Vertrek van de Rode Duivels; Villa Sporza vooruitblik naar de finale;
  • 17.00 uur: Uitzending van de finale van het WK: Frankrijk-Kroatië.

De uitzending van de huldiging is een coproductie van VRT, RTBF, VTM en RTL.

Huldiging Rode Duivels met aansluitend de grote finale van het WK voetbal: zondag 15 juli vanaf 12.00 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over