De allereerste K3-hit 'Heyah mama' blaast dit jaar 20 kaarsjes uit. Om dat te vieren lanceren Hanne, Marthe en Klaasje een speciale rapversie van het nummer. Showbizz Bart ging in Spits bij hen langs en draaide de bijzondere versie van 'Heyah Mama' in primeur op Radio 2.

Radio 2 en Sabam for Culture brengen op donderdag 21 maart - naar aanleiding van 20 jaar K3 - op de Eregalerij van de Lage Landen een ode aan Miguel Wiels, Peter Gillis en Alain Vande Putte. De drie muzikale genieën achter K3 zijn onlosmakelijk verbonden met het trio. 'Heyah mama' was de start van de samenwerking tussen de drie heren en de drie dames. Het nummer werd onmiddellijk een hit, stond dertig weken in de Vlaamse Top Tien, haalde driemaal goud en werd ook bekroond tot Radio 2 Zomerhit 1999.

De speciale versie met hedendaagse tekst bewijst wat de schrijvers van de K3-nummers al jaren doen, namelijk meegaan met de actualiteit.

K3 kan zelf natuurlijk niet ontbreken op De Eregalerij. De dames zullen het nummer in Kursaal Oostende dan ook live brengen om het schrijverstrio achter hun groep te eren.

De Eregalerij is trouwens niet het enige feestje voor Hanne, Marthe en Klaasje. Vanaf zaterdag 6 april vieren ze bovendien 20 jaar K3 met een heuse verjaardagsshow in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.

De Eregalerij van de Lage Landen: op donderdag 21 maart 2019 in Kursaal Oostende.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over