‘4AM’ vierde single in aanloop naar release album ‘You Were The Place’ op 6 september, gevolgd door EU/UK headline tour in sept/okt 2019

Indiefolk-artiest Christof van der Ven brengt op 6 september zijn nieuwe album uit, getiteld ‘You Were The Place’. In de aanloop naar die release is reeds een viertal singles verschenen, waarvan ‘4AM’ de meest recente is. Een speciale versie van het nummer, opgenomen in de fameuze RAK Studios in Van der Vens woonplaats Londen, is nu beschikbaar.

“Sinds ik de Love & Hate sessie van Michael Kiwanuka op Youtube zag, is het voor mij een droom geweest ook ooit in de RAK Studios op te nemen. De keuze voor ‘4AM’ was volstrekt logisch. Met deze opname wilde ik dezelfde energie vangen als toen ik het nummer voor het eerst speelde met de band”, aldus Van der Ven. In totaal heeft hij vier songs in de sessie opgenomen, waarvan de versie van ‘Lucky’ ook al beschikbaar is. Naast Van der Ven zelf zijn Marcus Hamblett (Bear's Den, Villagers, James Holden & The Animal Spirits), Tommy Heap (Matthew & The Atlas, Wildwood Kin), Tommy Sheen, Jools Owen (Bear's Den) en Emma Gatrill (Matthew & The Atlas, This Is The Kit) te horen en te zien in de sessie. Isabel Gracefield, die eerder heeft gewerkt met Radiohead, the XX en Michael Kiwanuka, zat achter de knoppen.

‘You Were The Place’ is het tweede album van Christof van der Ven en komt uit op 6 september, gevolgd door een tour waarin Nederland, Duitsland, België en Groot-Brittannië worden aangedaan. De clubtour naar aanleiding van de release van het nieuwe album start op 28 september met een optreden in EKKO, Utrecht. Het betreft de enige show in Nederland in de reeks.


Over album ‘You Were The Place’

Op ‘You Were The Place’ schrijft Van der Ven de pijn en frustratie over het verloren gaan van een prille liefde van zich af. Hij gebruikt het nieuwe album om zijn gekwetste gevoelens als gevolg van een in de knop gebroken liefde ruimte te geven, maar ook de pijn en humor die het delen van kwetsbare emoties met zich meebrengt. De nummers zijn geschreven vanuit verschillende perspectieven, waaronder die van vrienden, familie, collega’s en hemzelf.

‘You Were The Place’ is opgenomen, geproduceerd en gemixt door Marcus Hamblett (Villagers, James Holden & The Animal Spirits, Bear's Den​) en kent muzikale bijdragen van een aantal goede vrienden van Van der Ven: Tommy Heap (​Matthew & The Atlas​), Jools Owen (​Bear's Den​), Tommy Sheen, Emma Gatrill (​Matthew & The Atlas,​ ​This Is The Kit, Rozi Plain​) en Andrew Stuart-Buttle (​Lucy Rose, Rolo Tomassi​).

Over Christof van der Ven

De van oorsprong uit het Brabantse Handel afkomstige, maar al jaren vanuit Londen opererende indiefolkmuzikant verdeelt zijn tijd over zijn baan als chef-kok in zijn woonplaats, het rondtoeren van de wereld als extra bandlid bij Bear’s Den en het uitbrengen van en live spelen met zijn eigen werk. Na de release van zijn debuutalbum ‘Empty Handed’ in 2018 verzorgde Van der Ven support shows bij onder andere Joan As Police Woman, Nick Mulvey en Lisa Hannigan. In het najaar van 2018 verscheen de EP ‘Empty Handed Live’, gevolgd door een headline clubtour door Nederland.Tourschema

  • 28 september – EKKO, Utrecht (NL)

  • 02 oktober – Privatclub, Berlijn (DE)

  • 03 oktober – Nochtwachte, Hamburg (DE)

  • 05 oktober – Studio 672, Keulen (DE)

  • 06 oktober – Het Depot, Leuven (BE)
  • 
07 oktober – The Hope & Ruin, Brighton (UK)

  • 08 oktober – The Lexington, Londen (UK)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: