Voor de fans van science-fiction, thriller, fantastische film (en alles daartussen) is het BIFFF al lang geen geheim meer. Het Brussels International Fantastic Film Festival is op (inter)nationaal vlak al meerdere decennia de referentie in de genrefilmwereld. Na intrek te hebben genomen in Passage 44, Thurn & Taxis en Bozar, pakt het steeds groeiende festival voor zijn 40ste verjaardag nóg grootser uit. Van 29 maart tot en met 10 april 2022 strijkt het BIFFF neer in Paleis 10 op de Heizel. Plaats genoeg dus om de 55.000 trouwe bezoekers en alle nieuwsgierigen 13 dagen lang onder te dompelen in de hoogmis van de genrefilm in België!

BIFFF, een totaalbeleving

Het BIFFF heeft al 40 jaartjes op de teller! In 2022 spreidt het festival zijn tentakels uit naar Paleis 10 op de Heizel om er een onvergetelijke editie vol fantastiek neer te poten. Het festival telt zoals gewoonlijk een eigen genrefilmmarkt (BIF Market) en drie filmzalen (Auditorium 2000, Auditorium 500 en Cinedoc). Daarnaast pakt het uit met tentoonstellingen, animatie, een brasserie en nog heel wat duivelse verrassingen. Na twee jaar zonder zijn publiek, wil het BIFFF niets liever dan het festival opnieuw live met zijn bezoekers te delen! En als er in de tussentijd nog iets in de lucht hangt, dan is het wel het ongeduldig gebrul dat samengaat met het reikhalzend uitkijken naar deze 13 dagen die behoorlijk legendarisch beloven te worden!

De affiche, een traditie

De BIFFF-traditie wil dat de affiche elk jaar ontworpen wordt door een Belgische (strip)tekenaar. Na François Schuiten, Franquin en E.P. Jacobs valt het dit jaar de beurt aan de talentvolle Brusseleir Benn: hij is de auteur van onder andere Mick Mac Adam, Woogee, Tom Applepie en The Wizard of Whitechapel, hij heeft een straat naar hem genoemd in Durbuy, zijn werk werd geveild bij Christie's, en het was tot hem dat tekenaar Peyo zich wendde om de stripavonturen van Steven Sterk te hernemen... Kortom, een levende legende die het BIFFF de eer bewijst om los uit de pols deze speelse affiche te schudden. Hij was dus voorbestemd het pad van het BIFFF te kruisen...

Benn is enthousiast: "Ik heb de eer om deze affiche van de 40ste editie van het BIFFF op te dragen aan de grote Lon Chaney, een van de meest prestigieuze en indrukwekkende acteurs aller tijden. Deze grote acteur, die terecht de bijnaam ‘de man van duizend gezichten’ kreeg, droeg met zijn unieke en vernieuwende acteerwerk bij tot het verheffen van de 7de kunst en beïnvloedde verschillende generaties kunstenaars. Dit grote talent is en blijft een heilig en onsterfelijk monster uit de filmgeschiedenis.

Over BIFFF

Voor de fans van science-fiction, thriller, fantastische films en alles daartussen is het BIFFF al lang geen geheim meer. Het Brussels International Fantastic Film Festival is op (inter)nationaal vlak al meerdere decennia de referentie in de genrefilmwereld. Sinds haar ontstaan in 1983 gingen er al zo’n kleine 2 miljoen filmtickets over de toonbank, met jaarlijks rond de 55.000 trouwe bezoekers. Naast een filmfestival is het BIFFF vooral een beleving binnen en buiten de filmzaal. Animaties, make up-, kunst- en bodypaintwedstrijden, fantastische tentoonstellingen, de ZomBIFFF’ Run, het Vampierenbal, de Rafting op het publiek, … alle facetten van de fantastiek komen aan bod op het festival. Wie het BIFFF durft te betreden, is gedoemd elk jaar terug te keren!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over