De single ‘Station Dementia’ is voor BEUK de eerste release met de Britse topproducer Romesh Dodangoda (Motörhead, Bring Me The Horizon). Daarmee zet het Belgische hardrocktrio opnieuw een stap vooruit. ‘Station Dementia’ is een Nederlandstalige rocksong met een internationale sound zoals je nog nooit hoorde.

Vrijdag 20 september brengt BEUK de eerste song uit van opnames in Cardiff (Wales). Het Belgische hardrocktrio was er te gast in de studio van topproducer Romesh Dodangoda. Die werkt voor internationale namen als o.m. Motörhead, Bring Me The Horizon (nummer 1 hit ‘Mantra’) en Bullet For My Valentine.

“Romesh gaf ons een sound die daar precies tussen past: een combinatie van harde rock & roll met een modern spectrum. Hij pompte extra emotie in de stem, adrenaline in de gitaarriffs en punch in de beats”, zeggen Roel Jacobus (zang/bas), Matthias ‘Meyke’ Demey (gitaar) en Laurent De Moor (drums). “In zijn Long Wave Studio schaafden we gedurende een week aan vijf songs: drie eigen composities en twee bewerkingen.”

Op vrijdag 20 september verschijnt de single ‘Station Dementia’ als eerste release, op alle digitale kanalen en in een kleine fysieke oplage.
!!! Vooraf al beluisteren via deze verborgen link: https://www.youtube.com/watch?v=uQz7SXNDqHs&feature=youtu.be&fbclid=IwAR... 52F5iGUvjG3EXwnwpXWwRiRE3Do_fZSjMYljMlG4

‘Station Dementia’ was al een klassieker in het live repertoire van BEUK. Want rock en geestelijke (on)gezondheid: het blijft een traditioneel huwelijk. Bijvoorbeeld Ozzy Osbourne, Rocky Erickson en Marcel Vanthilt bouwden er hun muzikale carrière op.
BEUK zingt op ‘Station Dementia’ in treffende woorden over mentaal verval. “Je hele hoofd loopt leeg, niets blijft bestaan. Elk souvenir, elke memorie gaat eraan”, zegt tekstschrijver Roel Jacobus. “De inspiratie komt van overal want dementie raakt ons allemaal. Iedereen kent grootouders of ouders van wie de geest sneller versleten is dan het lichaam.”

Muzikaal balanceert BEUK tussen rock en metal, als een moderne, hardere versie van De Kreuners en Gorki. ‘Station Dementia’ is Nederlandstalige rocksong met een internationale sound zoals je nog nooit hoorde. De woorden zijn intens zoals The Scène en Noordkaap, de muziek is geworteld in klassieke rock met referenties naar Sisters of Mercy, Guns and Roses, U2 en Papa Roach.

Het intrigerende artwork, gebaseerd op de kronkelige paden van het menselijke brein, komt net als bij de vorige EP en singles opnieuw van de Brugse kunstenaar Robin Van Oyen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over