Ondanks het feit dat de weergoden het dit weekend lieten afweten, klokt het Leuvense stadsfestival af op 21.600 bezoekers. Daarmee lost deze eerste betalende editie van Marktrock Leuven de verwachtingen in van organisator LIVE Entertainment.

De muzikale hoogtepunten waren ongetwijfeld het eenmalige optreden van Soulsister op vrijdag en het ‘thuisconcert’ van Milow op zaterdag. Ook ‘Marktrock for kids’, het verjaardagsconcert van Samson & Gert met het veelbesproken gastoptreden van K3, was een schot in de roos.

Henk Vermeulen van LIVE Entertainment: “Marktrock Leuven 2015 kende een heel gezellige, sfeervolle editie met een enthousiast publiek en alleen maar tevreden artiesten. We zijn als organisator dan ook uiterst tevreden, maar we moeten ook eerlijk durven zijn: het bordje uitverkocht hebben we door het mindere weer niet kunnen bovenhalen. Maar dat was ook de doelstelling niet. Om na het wegvallen van de subsidie van stad Leuven toch voldoende middelen te genereren om een kwalitatieve affiche aan te kunnen bieden, is Marktrock Leuven opnieuw een betalend festival geworden. Geen evidente beslissing, maar we zijn er toch in geslaagd om meer dan 20.000 mensen mét een ticket naar Leuven te halen, dat zijn maar liefst 4 uitverkochte Lotto Arena’s! Welk stadsfestival doet beter bij een eerste betalende editie én op twee dagen? Dit bewijst dat Marktrock Leuven als betalend stadsfestival wel degelijk een toekomst heeft. Zelfs mocht morgen blijken dat we met deze bezoekersaantallen niet uit de kosten geraken, dan zal ons dat niet beletten om verder te bouwen aan de toekomst van dit fantastisch verhaal.”

Dit weekend traden een heleboel artiesten van eigen bodem op tijdens Marktrock Leuven zoals onder meer nog Billie Leyers, Slongs Dievanongs, Les Truttes, Milow en Soulsister. Maar Marktrock Leuven stapte dit jaar ook af van de baseline '100% Belgisch’. Met succes! De Nederlandse Gers Pardoel en Jebroer brachten de Oude Markt op zaterdag aan het feesten en het dansen. “Ja, we hebben wel degelijk de ambitie om naast nationale artiesten nog meer internationale artiesten te programmeren in de toekomst. Dat betekent dat we na de zomer meteen in actie zullen schieten m.b.t. de line-up voor editie 2016.”, aldus Vermeulen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over