Het is halfweg 2020 wanneer Meskerem Mees met haar dromerige debuutsingle ‘Joe’ de hemel bestormt. Na een handvol mooie opvolgers, waaronder klassieker-in-wording ‘The Writer’ en het troostende ‘Seasons Shift’, volgt eind 2021 de langverwachte debuutplaat ‘Julius’. Het succes reikt tot ver in Europa: Meskerem wordt bekroond met Awards van Montreux Jazz en Music Moves Europe, en trekt op veroveringstocht langs tal van Europese podia.

Een nieuwe langspeler heeft 2022 niet in huis, maar in het najaar verschijnt ‘Caesar’, een EP bestaande uit oude, nieuwe en onuitgebrachte nummers die Meskerems eerste jaren als professionele muzikante perfect samenvatten.

Vandaag releasen we daaruit haar nieuwste single ‘Best Friend’, een betoverende, (na-)zomerse folkpopparel, die Meskerems speelse en vrolijke kant mooi in de spotlight zet: een prachtige melodie (kan ze het anders?), een instant pleasing chorus en geestige, witty lyric. De cellopartijen en backing vocals worden verzorgd door Frederik Daelemans die zich op zeer korte tijd ontpopte tot de ideale muzikale tegenspeler.

De productie is net als bij ‘Julius’ in handen van Koen Gisen, die Meskerems muzikale ideeën kneedt tot een meeslepend geheel waarin less consequent moreis. Die minimalistische aanpak trekt Meskerem door op het podium, in aangrijpende arrangementen voor stem, gitaar en cello.

De Europese veroveringstocht wordt deze zomer verdergezet langs festivalpodia zoals Best Kept Secret (NL), Sziget (HU), Haldern Pop (DE) en Les Francopholies de La Rochelle (FR), en in eigen land onder meer Pukkelpop, OLT Rivierenhof en Gent Jazz.

Caesar EP
1. The City
2. Best Friend
3. Doesn't Matter
4. Try You Might
5. Away The Sparrow Flies
6. Charlemagne
7. Cod Liver Oil and Orange Juice
8. Great Dandelion

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over