Acteurs Bert Verbeke en Ann Van den Broeck brengen als ‘Lee & Cindy C.’ de titelsong uit voor de gelijknamige Vlaamse langspeelfilm.

Op woensdag 1 juli komt de langverwachte eerste speelfilm van Stany Crets Lee & Cindy C. in de zalen. Behalve de regie, is ook het scenario van zijn hand. Zoals dat bij elke zichzelf respecterende film hoort, en gezien de thematiek van deze het eigenlijk ook een evidentie was, werd er ook voor Lee & Cindy C. een titelsong – en zelfs volledige soundtrack – opgenomen. Voor deze titelsong doken acteurs Bert Verbeke en Ann Van den Broek, die in de film de hoofdrollen op zich nemen, als grunge-rocker Lee en schlagerzangeres Cindy C. de studio in en het niet alledaagse zangduo kwam daar weer buiten met een verrassende en vooral bloedmooie Nederlandstalige track.

'Ik Kies Jou' van Lee & Cindy C. is een meeslepend en beklijvend Nederlandstalig pareltje geworden. Het zou dus zomaar eens kunnen dat dit ongewone studiohuwelijk een even onverhoopte als welverdiende hit oplevert. Ann Van den Broeck en Bert Verbeke zelf zijn alleszins zeer tevreden met hun 'kindje'.

"Ik vond het zeer prettig om een eigen gecomponeerd nummer op tekst van Stany te mogen opnemen. Zeker als dit gebeurt onder supervisie van een professioneel als Steve Willaert. Zijn arrangementen zijn een meerwaarde voor de muziek die ik heb geschreven. Verder was het erg fijn om Bert Verbeke ons nummer te horen brengen. Ik denk dat het resultaat er zeker mag zijn en hoop dat het publiek hetzelfde denkt. Ik ga in elk geval meer achter mijn piano kruipen om te componeren," aldus Ann Van den Broeck.

"Ann is een hele straffe zangeres", valt Bert Verbeke enthousiast in. "Het klopt dat ik al dergelijke studio-opnames gedaan heb, maar 'Ik Kies Jou' is toch wel wat verwijderd van wat ik normaal breng. Of het naar meer smaakt? Als 'Ik Kies Jou' een hit wordt, moet Ann dringend meer zulke songs schrijven en daar rijk en beroemd mee worden", lacht Bert.

Voor 'Ik Kies Jou' werd er ook een mooie videoclip gemaakt, die kan je HIER bekijken! 'Ik Kies Jou' van Lee & Cindy C. is HIER verkrijgbaar op iTunes.

over de film

Lee besluit zich te wijden aan een carrière in de rockmuziek. De muzikale kwaliteiten van zijn bandleden, tevens zijn jeugdvrienden, zijn echter niet bepaald indrukwekkend. Gelukkig krijgt hij steun van zijn nonkel Dolf, een derderangsclown met een drankprobleempje. Cindy C., een Vlaamse schlagerzangeres, wil haar carrière een nieuwe boost geven maar zit met een gewetensprobleem. Zij wil niet langer liegen en bedriegen in de klatergouden wereld van de showbizz.

Wanneer Lee en Cindy elkaar per toeval ontmoeten, ontdekken ze bij mekaar een drang naar integriteit en waarheid. Een vonk springt over en de twee worden, ondanks de wereld van verschil en een leeftijdskloof, verliefd op elkaar. Om dichter bij elkaar te komen verloochenen ze hun eigen entourage, maar uiteindelijk ook zichzelf. Het komt tot een onvermijdelijke breuk...

Lee & Cindy C. kan het best omschreven worden als een romantische tragikomedie over rockdromen, schlagerpassie en onvoorspelbare liefde.

Bert Verbeke, bekend als Bram uit Thuis en één van de hoofdfiguren uit de musical ’14-’18, speelt de rol van Lee. Dit is zijn eerste hoofdrol in een film. De rol van Cindy C. wordt vertolkt door Ann Van den Broeck, vooral gekend in het musicalmilieu. Ook Ann maakt hiermee haar debuut in een langspeelfilm.

Naast Ann en Bert, die elk ook een nummer schreven voor de film, zijn vele andere vertrouwde gezichten te zien in heel verrassende rollen, waaronder Nathalie Meskens, Jaak Van Assche, Nico Sturm, Rik Verheye, Michaël Vergauwen, Ruth Beeckmans, Peter Van de Velde en Ron Cornet.

Lee & Cindy C. is een productie van Peter Bouckaert voor Eyeworks Film & TV Drama (Brabançonne, De Behandeling) in coproductie met VTM en SCIO Productions, gerealiseerd met de steun van Het Vlaams Audiovisueel Fonds, Screen Flanders, het Agentschap Ondernemen, Vlaanderen in actie en VAF, la Wallonie et la region de Bruxelles-Capitale, het STAP Programma van Telenet, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en in samenwerking met Kinepolis Film Distribution.

De film wordt vanaf 1 juli in de zalen verdeeld door KFD (Kinepolis Film Distribution).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: