Greet wordt voor de tweede keer Topstarter van de maand

Bilzenaar Bert Vissers, de bedenker van een webwinkel met streekproducten, moet Topstarter verlaten. Hij verloor op 11 maart de eliminatieproef van “chocolate queens” Elfie en Katleen. Greet Buytaert ziet haar harde werk opnieuw beloond door de jury; zij wordt voor de tweede keer Topstarter van de maand.

De Topstarter-jury stond maandag voor een moeilijke beslissing. Juryvoorzitster Inge Geerdens: “Greet, jij hebt keihard gewerkt en een mooie omzet gedraaid. Dries en Yuri, jullie zijn king of sponsoring.” Uiteindelijk was het Greet, die een drukke maand achter de rug heeft met haar eerste frozen yogurt-winkel en standjes op de zomerfestivals, die het pleit won. Zij sleepte voor de tweede keer de titel van Topstarter van de maand in de wacht. De erkenning deed Greet deugd:

Bert, Elfie en Katleen naar de eliminatieproef
Minder goed nieuws was er voor Bert Vissers van Streekmarkt.be en Elfie en Katleen van Chocolate Queen, die de afgelopen maand minder concrete vooruitgang hebben geboekt. Zij werden genomineerd voor de eliminatieproef.

Daarin kregen ze de opdracht voor één dag een pop-upstore te openen in Gent, waar ze creaties van een jong ontwerperscollectief moesten verkopen. De ondernemer die aan het eind van de dag het meest winst heeft gemaakt, mocht in Topstarter blijven.

Bert onderhandelde uitstekend over zijn winstmarges met de ontwerpers, maar Katleen slaagde erin een meer aantrekkelijke en uitnodigende winkel uit de grond te stampen. Met 1280 euro omzet en 353 euro winst op één dag deed ze beter dan Bert, die het met 714 euro omzet en 195 euro winst moest stellen. Katleen won voor de tweede keer een eliminatieproef en blijft dus in Topstarter. Bert moest het programma verlaten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: