De Nederlandse wereldster Benny Sings brengt vandaag zijn achtste album Young Hearts uit. Het album bevat o.a. zijn onlangs verschenen bossa nova geïnspireerde nummer Pyjamas met Remi Wolf, de album single Young Hearts, The World en The Only One.

Een voor een werden de singles opgenomen in Spotify playlist met miljoenenvolgers, en stond Young Hearts zelfs op #1 in de Elton John’s Rocket Hour op Apple Music. Internationaal kreeg Benny lof van o.a. Clash, HYPEBEAST, The Line of Best Fit en BBC 6 Music.

Vanavond start Benny Sings zijn Europese tour met een eerste concert in Trax, Roeselare.

Luister hier naar Young Hearts

Young Hearts bevat nummer over tijdloze en onbeantwoorde liefde, reislust en verlangen. Voor het eerst in zijn carrière werkte Benny met één enkele producer in de studio voor de hele plaat - beatmaker-to-the-stars Kenny Beats.

Terwijl Benny altijd autobiografische liedjes heeft geschreven, kijkt hij op Young Hearts naar buiten en creëert hij een fictieve cast van beminnelijke losers .

p het door bossa nova geïnspireerde Pyjamas met Remi Wolf zingt Benny als een man die liever naar een documentaire kijkt dan in bed te springen. TheOnly One beschrijft een obsessieve romanticus die dagdroomt over een vrouw die zich niet bewust is van zijn bestaan, terwijl het titelnummer een paar jonge geliefden verbeeldt die verslaafd zijn geraakt aan drugs en plezier najagen op een pianolijn van de FM-radio.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over