Op 10 juni 2021 gaat de nieuwe performance-show ‘SPECTACLES’ in première op Artefact-festival in STUK. Countertenor, performer en operaregisseur Benjamin Abel Meirhaeghe en producer en curator Laurens Mariën slaan de handen in elkaar voor hun spannende debuutalbum dat laveert tussen een bombastisch spektakel en een eclectisch liefdesritueel. Dit project kwam tot stand door producenten Ancienne Belgique, Vooruit, Stuk, de Studio, Pilar, Muziektheater Transparant en detheatermaker. Muzikaal wurmt ‘SPECTACLES’ zich door verschillende sferen gaande van donkere beats, ongekende vocale hoogtes, geile sax partijen, bevreemdende operateske alures en jazz. ‘SPECTACLES’ (zowel het album als de performance) zoomt in op de spektakels, rituelen van het samenzijn, de liefde en al haar energieën.

Om de première van de show feestelijk in te luiden, releasen we de zomersingle ‘Dance To Free’. Een vrolijke, simpele beat met een minder vrolijke boodschap. Het nummer gaat over de belofte verbreken om voor altijd van iemand te houden. Pijn wordt bezongen in excessieve bevrijdings-dansen. Killing now the darling that you love.

Samen met danseres Hanako Hayakawa en schrijver Louise van den Eede maken Marien en Meirhaeghe een bizarre mystieke wereld; waarin mensen elkaar terugvinden rond poppy vuren, waar spektakels een bevrijdende oerkracht hebben, en pijn gedeeld kan worden in al haar mogelijke gedaanten. Jasper Segers producer van de plaat. Lander Gyselinck, David Numwami, Mattias de Craene stonden in als opname muzikanten. Dit ambitieuze project focust sterk op het verbinden van muziek en club-circuit met theater-circuit.

Check de video van Dance To Free’ HIER.

LIVE
PREMIERE

  • 10/06, ARTEFACT 2021, STUK Leuven

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: