Aangegrepen door de penibele situatie waarin talrijke vluchtelingen zich bevinden, brengt Flip Kowlier verschillende muzikanten samen op één podium. Samen met o.a. Gabriel Rios, Brihang, Tourist Lemc, Daan en Isolde Lasoen maakt hij een gebaar van solidariteit, een vraag om begrip en medeleven. Een bonte avond, niet te melig en met goede muziek.

'Ik ben hier toevallig geboren. Mijn ouders zijn hier toevallig geboren. Niets daaraan had ik zelf in de hand. Ik heb dan ook niet het gevoel dat ik het recht heb om te zeggen wie een goed leven verdiend en wie niet. Integendeel, ik wil gewoon helpen. Net als veel andere mensen hen laten voelen dat ze welkom zijn.

Mensen komen naar hier in de hoop een beter leven op te bouwen. Of ze nu vluchten voor oorlog of gewoon miserabele omstandigheden, dat maakt eigenlijk niet zoveel uit. Ze hebben hulp nodig. Daarom deze avond. Om wat geld in te zamelen, maar vooral om mensen te herinneren aan menselijkheid. Ik zou niet in hun schoenen willen staan. U ook niet, denk ik.' (Flip Kowlier)

VLUCHTELINGENWERK VZW

De inkomsten van dit benefietconcert gaan integraal naar Vluchtelingenwerk vzw, een organisatie die zich inzet voor het begeleiden en ondersteunen van vluchtelingen. Zij zullen het geld inzetten voor hun Startpunt, waarbij ze asielzoekers op de eerste dag van hun aankomst ontvangen en noodzakelijke informatie geven over de asielprocedure.

Daarnaast gebruiken ze het geld voor hun infodesk om advocaten en hulpverleners van asielzoekers en vluchtelingen te ondersteunen. Tot slot hebben ze de bijdrage nodig voor hun fundamenteel beleidswerk. Zo kunnen ze de vinger aan de pols houden voor een humane, rechtvaardige en kwalitatieve asielprocedure.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Benefiet voor vluchtelingen met Flip Kowlier
Datum: 
7 oktober 2015
Locatie: 
Handelsbeurs, Gent

Reservatie:

Meer over