Acht toppers dingen naar een plaats in de vierduizendste aflevering

Na 19 jaar, 5383 spelers en bijna 130 000 vragen beleeft Blokken op zaterdag 13 april een nieuw hoogtepunt: de vierduizendste aflevering. Onder het goedkeurend oog van Ben Crabbé strijden de acht beste spelers uit de laatste vijfhonderd afleveringen vanaf 25 maart drie weken lang voor plek in de vierduizendste aflevering. Die extra lange finale wordt uitzonderlijk uitgezonden op een zaterdag op Eén.

Vanaf maandag 25 maart strijden acht Blokken-toppers, vier mannen en vier vrouwen, drie weken lang voor een ticket voor de vierduizendste aflevering van Blokken. De vier mannen en vrouwen die meedoen aan die bijzondere reeks hebben hun plaats meer dan verdiend; ze draaiden allen minstens vijf afleveringen mee in de quiz. Onder hen is ook mede- recordhouder Filip Van Herreweghen uit Sint-Katelijne-Waver, die maar liefst tien afleveringen meespeelde.

De acht spelen drie weken lang in een poulesysteem. In de eerste week komen de vrouwen aan de beurt en een week later mogen de mannen hun kunnen tonen. In de finaleweek blijven uiteindelijk nog twee mannen en twee vrouwen over. Enkel de twee allerbesten treffen elkaar in een extra lange Blokken op zaterdag 13 april, meteen ook de vierduizendste aflevering. De hoofdprijs is niet min, want gedurende drie weken proberen alle spelers geld in te zamelen voor een gemeenschappelijke geldpot. Telkens het finalewoord gevonden wordt, komt er duizend euro bij in die pot, die dus kan oplopen tot vijftienduizend euro.

Extra lange aflevering op 13 april
In de extra lange vierduizendste aflevering maakt Ben Crabbé naast de spannende strijd tussen de twee finalisten ook tijd voor geestige filmpjes uit de rijke Blokken-geschiedenis.
Niet alleen de spelers kunnen die dag met een grote prijs naar huis gaan. Ook de trouwe kijkers maken met het kijkersspel kans op een mooie prijs. Ze moeten daarvoor wel drie weken lang het zesletterwoord goed noteren. Met de beginletter van elk zesletterwoord wordt er na drie weken een vijftienletterwoord gezocht, dat voor één kijker een prachtige reis naar Jamaica zal opleveren.

De speelsters: Sarah Taghon (25) uit Ruislede
8 deelnames

Sarah speelde acht keer mee en is, althans wat het aantal deelnames betreft, de beste vrouw uit de geschiedenis van Blokken. Maar dat is in deze finalereeks natuurlijk geen garantie voor de bankbediende uit Ruiselede. Als voorbereiding kreeg ze vooral goede raad van haar grootouders: “Rustig blijven, niet ziek worden en veel verse soep eten”.

Lise van Tongelen (25) uit Leuven
5 deelnames

Lise werkt als conversation manager; ze helpt grote bedrijven om te gaan met social media. In haar vrije tijd reist ze graag de wereld rond. Met het geld dat ze bij haar vorig deelname bijeensprokkelde, heeft ze een mooie reis naar Indonesië gemaakt. Dit jaar heeft ze een trip naar Thailand in het vooruitzicht. Aan motivatie om voor de eindwinst te gaan, heeft ze dus geen gebrek.

Els Druart (26) uit Antwerpen
5 deelnames
Els werkt als maatschappelijk werkster bij het OCMW in Antwerpen. Daar werd ze door mensen uit alle windstreken herkend na haar doortocht in Blokken. Als ze zou winnen, wil ze graag teruggaan naar Ecuador om daar een project met straatkinderen verder te ondersteunen. Ze deed daar eerder al vrijwilligerswerk.

Marijke Teunis (25) uit Bilzen
5 deelnames

Marijke Teunis is momenteel aspirant-politiecommissaris. Het is voor haar job onontbeerlijk om de actualiteit te volgen. Ze verhuisde onlangs naar Bilzen en kreeg daarbij veel steun van haar moeder. Als ze zou winnen, wil ze haar moeder op gepaste wijze bedanken.

Filip van Herreweghen (28) uit Sint-Katelijne-Waver
10 deelnames

Met zijn tien deelnames is Filip de mederecordhouder van Blokken. Hij heeft bijzonder drukke weken achter de rug die zijn voorbereiding voor Blokken wel enigszins verstoorden; iets minder dan twee maand geleden werd hij voor het eerst vader van een dochter. De consultant in de communicatiesector wil zijn uiterste best doen om de spaarrekening van zijn dochter te spijzen.

Pieterjan Benoit (25) uit Gent
8 deelnames

Pieterjan hield aan zijn deelname aan Blokken niet alleen een geldsom maar ook een job op een communicatieadviesbureau over. Pieterjan werd na zijn deelname ook op de meest bizarre plaatsen herkend, tot op de luchthaven van Boedapest toe. Wilde plannen voor wat hij met de geldpot zou doen, heeft hij voorlopig niet. Vorige keer is hij met zijn winst drie weken langs de Oostkust van Amerika getrokken, van North Carolina tot New York.

Xander de Valkeneer (24) uit Gent
8 deelnames

Notarisklerk Xander De Valkeneer kocht met zijn prijzengeld van zijn deelnames zijn allereerste wagen. Winnen op topniveau zit de familie De Valkeneer in het bloed. In zijn vrije tijd gaat Xander graag kijken naar de volleybalprestaties van zijn zus, die bij topclub DVK Gent in de eredivisie actief is. Sportvragen zijn het sterkste punt van Xander. Van Vlaamse schlagers en films heeft hij naar eigen zeggen veel minder kaas gegeten.

Sean Reniers (26) uit Tienen
6 deelnames

Spelsysteem
Burgerlijk ingenieur Sean Reniers is net zoals Ben Crabbé afkomstig uit Tienen. Hij brengt een karrenvracht supporters uit de suikerstad mee voor deze finalereeks. Zijn kameraden van de Chiro hopen alvast vurig dat hij wint. Sean heeft bij winst aan hen een vat beloofd.

De acht kandidaten nemen het drie weken lang tegen elkaar op in een poulesysteem. In de eerste week, vanaf maandag 25 maart, spelen de vrouwen. Ze spelen onderling vijf duels. De vrouwen die twee keer winnen, gaan door naar de finaleweek. In de tweede week, vanaf maandag 1 april, is het de beurt aan de mannen. Ook zij spelen tot er twee winnaars overblijven.

De derde week is de finaleweek. Van maandag 8 april tot en met vrijdag 12 april spelen de vier overblijvers tegen elkaar. Volgens hetzelfde systeem verwelkomt Ben Crabbé op zaterdag 13 april de twee beste spelers over voor de vierduizendste aflevering

Aftellen naar de vierduizendste Blokken: vanaf maandag 25 maart drie weken lang om 18.30 u. op Eén
Extra lange vierduizendste aflevering van Blokken: op zaterdag 13 april om 20.35 u. op Eén

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: