De verborgen parel uit de rapscene van Manchester, Aitch, heeft vandaag een nieuwe EP Polarisuitgebracht. De reden waarom er zo sterk gesproken wordt over deze 20-jarige rapper? De 8 tracks die op deze EP staan! De Polaris EP werd pas gisteren aangekondigd. Luister hier naar Polaris EP.

Eerder had hij een geweldige passage met zijn single Raw bij Radio 1’s Big Weekend en was hij te zien bij onze Noorderburen tijdens een Studiosessie bij het Nederlandse hiphopplatform 101Barz, die inmiddels een van de meest bekeken sessies is.

Zijn talent gaat niet onopgemerkt voorbij en met zijn verfijnde woordspelingen en diversiteit onderscheidt hij zich in de huidige UK Rap scene. Hij is YouTube’s ‘Artist On The Rise, heeft 1,6 miljoen volgers op Instagram en heeft de support van o.a. Stormzy, Ed Sheeran, The Face, Clash, The Guardian, Vogue en meer.

Voor de nummers op POLARIS werkte Aitch met verschillende sterke producers waaronder Mancunian Whyjay, (“Moston”/ “30” / “Raw”), Kenny Beats (Gucci Mane), (“Safe To Say” / “Zombie”), Cubeatz (“Safe To Say”), Nils (“Zombie”), Grammy nominated Tay Keith, (“Rain”), AOD (“Like Them”) en Nastalgyia x Sykes (“Triggered”).

Aitch heeft alvast een stevige toon gezet in het Verenigd Koninkrijk: een nominatie voor een Brit Award en een Global Award voor 'Best New Artist'. De video voor zijn single “Taste (Make It Shake)” heeft 28M views en op een gegeven moment had hij zelfs 4 nummers in de officiële UK Charts staan.

POLARIS TRACKLIST

1. Safe To Say
2. Zombie
3. Moston
4. 30
5. Triggered
6. Raw
7. Like Them
8. Rain (with AJ Tracey) ft. Tay Keith

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over