Bij de muziek van Philemon start alles vanuit de kracht van melodie. Deze lo-fi pop is een ontmoeting tussen invloeden uit de sixties, nineties en de hedendaagse indiefolk. The Beatles en Grandaddy gaan hand in hand terwijl ook Elliott Smith en Andy Shauf in de pap komen brokken.Thematisch speelt tijd, ouder worden en vergankelijkheid een belangrijke rol, maar bij Philemon is het even belangrijk dat de toon nooit zwaarmoedig wordt. Met een song als ‘Belly Dancers’ slaagt hij er alvast in.

‘Belly Dancers’ vertelt een verhaal van optimisme en hoop, ondanks de bij momenten cynische ondertoon. ‘Tonight we will raise our glass and drink like we’re sixteen forever’ zingt Anton 20 seconden na ‘It’s all that we’re thinking of, the things that might or might not kill us’.

‘Belly Dancers’ komt uit op 62TV Records. Op 3 april verschijnt op datzelfde label Philemons eerste EP ‘Hourglass’.

Over ons

Anton De Boes, de man achter Philemon, is opgegroeid in een muzikaal nest. Zijn vader valt te klasseren onder de noemer ‘freak’ als het op The Beatles aankomt, terwijl zijn moeder als muziekleerkracht toonladders mengde in Antons fruitpap. In 2017 durft Anton eindelijk naar buiten te komen als zanger en frontman, enter Philemon. Onder dit pseudoniem laat Anton De Boes zijn voorliefde voor veelzijdige melodieën, Beatlesesque meerstemmigheid en melancholische lo-fi-folk een eigen leven leiden.

Anton nam zijn EP op in Studio Jezus met notoir Beatles-fan Pascal Deweze (Metal Molly, Sukilove…) als producer, en ondertussen speelde de groep al in AB de support van Dope Lemon (Angus Stone), in Trix met Phosphorescent en staan ze binnenkort op Les Nuits Botanique (29 april).

Luister hier / Clip

Voor de clip van ‘Belly Dancers’ werkte Anton opnieuw samen met fotografe Kaat Somers. Net als bij vorige clips van Philemon wordt er gekozen voor eenvoud. Geïnspireerd door Paolo Sorrentino en Bill Viola toont de clip een dansende vrouw. Thematisch zoekt de clip aansluiting bij de hoop die in de muziek doorschemert. Meer nog, de tekst wordt letterlijk van zich afgedanst!

Bekijk de videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=qRHwBVHSLmY&feature=youtu.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over