Maandag 12 mei wordt een zwoel Cubaans feest zonder weerga in het Koninklijk Circus. Want Belle Perez treedt er op als ‘special guest’ met de Cubaanse band Grupo Compay Segundo van Salvador Repilado. De zoon van de legendarische Compay Segundo die de hit Chan chan schreef. En die Cubaanse muziek op de wereldkaart zette met de Buena Vista Social Club. Zo viert Belle Perez haar vijftienjarig jubileum op het swingende ritme van salsa, rumba en mambo.

Vijftien jaar Belle Perez

In 2014 viert Belle Perez vijftien jaar op het podium. Sinds ze in 2003 haar overstap maakte van pop naar Latin met Baila Perez, gaat het de zangeres met Spaanse roots voor de wind. Belle Perez: “De voorbije maanden trad ik vooral op in theaters met mijn voorstelling Colores: kleurrijke en gevarieerde muziek, met hits en speciaal voor het theater bewerkte nummers. En ook de zomer belooft druk te worden met veel live optredens vol Latin vibes.”

Eerst Brussel, dan Parijs

Maar het hoogtepunt wordt ongetwijfeld de samenwerking met Grupo Compay Segundo, dé ambassadeurs van de traditionele Cubaanse muziek die de ‘són’ in zich dragen: countryachtige muziek die uit de Spaanse traditie stamt. Belle Perez: “De muziek van Grupo Compay Segundo is op mijn lijf geschreven. De aanstekelijke ritmes, de positieve vibes, de uptempomuziek, … instant sunshine op het podium. Ik kijk er geweldig naar uit!”.

Het eerste optreden vindt plaats op 12 mei in het Koninklijk Circus. Daar treedt Grupo Compay Segundo op met special guests, waaronder Belle Perez. Op 20 mei speelt Belle het voorprogramma van Compay Segundo in Le Bataclan in Parijs.

Persoonlijke en artistieke mijlpaal

Belle bouwde de voorbije vijftien jaar een stabiele carrière uit in België en in Nederland. Haar nieuwe zomersingle wordt een brug tussen het verleden en de toekomst. Belle Perez: “Ik evolueer als mens, en ook muzikaal. Ik stel me veel meer open voor nieuwe dingen. En ik voel dat er heel wat moois op mijn pad komt. De samenwerking met de jonge generatie van de Buena Vista Social Club is een persoonlijke mijlpaal. We gaan er iets onvergetelijks van maken. Ik kijk ook erg uit naar de reacties van de Fransen. Wie weet, een nieuw hoofdstuk in mijn carrière …”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Belle Perez
Datum: 
Maandag 12 mei 2014
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel
Meer over