anaf 2 september kan je opnieuw kijken naar het populaire muziekprogramma 'Beste Zangers'. Na Milow het afgelopen seizoen, zorgt het Nederlandse origineel van onze 'Liefde voor Muziek' met Belle Perez opnieuw voor een Belgische stunt, want zij is de eerste vrouwelijke Belgische artieste die deelneemt aan het programma. Naast Belle zijn ook Roel van Velzen, die bij ons scoorde met o.a. ‘Baby Get Higher’, Karsu, Joe Buck, Bökkers, Anneke van Giersbergen en Time Bandits-frontman Alides Hidding van de partij. In het 14de seizoen zorgt Jan Smit opnieuw voor de omkadering en de begeleiding van het gezelschap, dat dit jaar het zonnige Ibiza verruilde voor een sfeervolle Zuid-Limburgse boerderij waar de zeven artiesten elkaars nummers verwerken in eigen versies.

Met haar nieuwste single ‘Contigo’ staat de nog steeds immens populaire en geliefde Belle Perez volop in de belangstelling en heeft ze in de Lage Landen mogelijk opnieuw een zomerhit te pakken. Sinds ze in eigen land doorbrak met ‘Hello World’, een nummer waarmee ze in 1999 deelnam aan Eurosong en de preselecties voor het Eurovisiesongfestival, zorgt de veelzijdig artistieke, energieke en gepassioneerde artieste voor een muzikale wervelwind. Die resulteerde ondertussen in heel wat gevarieerde hits, zoals ‘El Mundo Bailando’, ‘Que Viva La Vida’, ‘Ave Maria’ e.v.a. Belle scoorde een platencontract in Amerika, gaf optredens in zowel Noord- als Zuid-Amerika en is met meerdere nominaties en 5 Zomerhit-overwinningen nog steeds de Belgische recordhoudster wat dat betreft. Met een optreden in een uitverkochte Roma (Antwerpen) gaf Belle twee jaar geleden de aftrap van 'Fiesta Perez', de jubileumtour waarmee ze in Vlaanderen en Nederland haar 20-jarig bestaan vierde. Na uitverkochte optredens in o.a. het Sportpaleis, Ahoy en de Heineken Music Hall was dit een zoveelste hoogtepunt in haar carrière. Samen met een gelijknamige verzamelaar bracht ze dat jaar ook een nieuwe single uit: 'Indirectas'. De hitsingle werd geschreven door The Swaggernautz, het gerenommeerde team dat samenwerkt met supersterren als o.a. Demi Lovato, Pit Bull en Luis Fonsi.

Belle Perez was met ‘Que Viva La Vida’ (2005) de eerste artieste die in de Benelux de soundtrack verzorgde voor de succesvolle Dreamworks-animatiefilm ‘Madagascar’. Met een nummer #2 notering in de Ultratop 50 en een top 3-notering in de Nederlandse Mega Top 40 werd dit Belle haar grootste hit, die ook zorgde voor de definitieve doorbraak in Nederland. Door als eerste vrouwelijke Belgische artieste deel te nemen aan het 14de seizoen van het populaire AVROTROS-programma Beste Zangers, schrijft Belle Perez opnieuw muziekgeschiedenis. De sympathieke artieste stapt, na meer dan 20 jaar carrière, hiermee in de voetsporen van Milow, die vorig jaar als eerste Belgische artiest deelnam aan de reeks.

Onder leiding van gastheer Jan Smit laten Roel van Velzen, Karsu, Joe Buck, Bökkers, Anneke van Giersbergen, Belle Perez en Time Bandits-frontman Alides Hidding in het nieuwe seizoen zien en vooral horen wat zij aan muzikale kwaliteiten in huis hebben, en ontstaan er vast weer mooie verhalen op de bank. In de bekende knusse huiskamersfeer van het programma zingen, luisteren en kijken de artiesten naar elkaars mooie en vaak ontroerende optredens, onder begeleiding van de Marcel Fisser band. Het belooft weer een mooie editie te worden met muzikale verrassingen, ontroerende optredens en bijzondere momenten. Naast de talrijke verborgen muziekparels, zorgt het tv-programma nog steeds voor heel wat hits. Kijk maar naar Miss Montreal, die vorig seizoen in de Lage Landen een gouden nummer 1-hit scoorde met haar versie van de ‘Door de wind’-klassieker van Stef Bos en Ingeborg.

Het nieuwe seizoen van Beste Zangers, met Belle Perez, kan je vanaf 2 september op donderdagavond om 20u30 zien op de AVROTROS op NPO1.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over