KINK INDIE, het explorerende en vernieuwende themakanaal van KINK, breidt per maandag 12 april de programmering uit met een paar klinkende namen. Onder meer poppodium Paradiso, platenlabel [PIAS] en Bella Hay zijn vanaf die week te horen met eigen programma's op KINK INDIE.

Onder de naam Wars & Wild zijn Bella Hay en Didi Parlevliet elke zaterdag te horen met een eigen programma waar ze muzikaal van links naar rechts gaan en geen blad voor de mond nemen. Bella is al jaren actief als DJ in het clubcircuit en op festivals, op tv en als zangeres. Ook Didi was begin jaren '90 actief als DJ in de clubs en werkzaam bij Rough Trade. Hierna werkte ze als European representative en European manager bij Nitro Records, Kung Fu records en Null Corporation.

Het team van Poptempel Paradiso is elke dinsdagavond te horen op KINK met een uur vol muziek, backstageverhalen en live aankondigingen, rechtstreeks uit het muzikale hart van de hoofdstad.

Platenlabel [PIAS] draait in [PIAS] Independent Monday de beste indie-parels uit eigen, maar ook andermans stal. Ook nieuw is muziekplatform All Things Loud, dat elke vrijdag te horen is op KINK INDIE.

Brand New KINK, al twee jaar lang het vooruitstrevende paradepaardje van KINK, verhuist naar de doordeweekse ochtenden om 10 uur, met ook een late night aflevering om 22u. KINK-dj Jasper draait in dit programma een uur lang nieuwe releases.

DJ Bas van Dalen draait in Thuisbasis elke werkdag een uur lang alternatieve muziek van eigen bodem.

'Voor nieuwe muziek kun je nu nog beter terecht bij KINK INDIE. De dag start om 10:00 met Brand New KINK en met [PIAS], All Things Loud, Paradiso en Wars & Wild zijn er nog meer mooie programma's waar die nieuwe muziek tot recht komt.'

Bestaande titels als het hiphopprogramma KINK HOMEBASE RADIO, danceprogramma KLUB KINK en het altijd verrassende THE INDUSTRY van multitalent Willem Smit blijven vaste peilers van KINK INDIE.

De volledige programmering is terug te vinden op kink.nl.

KINK is in heel Nederland te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt. Daarnaast is er themazender KINK DNA CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren ’80 en ’90, KINK INDIE met de beste nieuwe Indie Alternatieve en KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over