De succesvolle entertainmentshow Belgium’s Got Talent komt dit najaar terug bij VTM. Meer dan 1,3 miljoen kijkers zagen eind vorig jaar hoe de 11-jarige Karolien Goris de finale won met haar uitvoering van ‘I Follow Rivers’. Momenteel heeft ze haar eigen single ‘No Bitterness Today’ net uitgebracht.

Got Talent blijft wereldwijd het meest succesvolle entertainmentformat dat ondertussen al in 46 landen gemaakt wordt. Dat de kwaliteit van het eerste seizoen van Belgium’s Got Talent hoog lag, bewijst het resultaat van een internationale workshop met alle landen waar het programma gemaakt wordt. Hier werd Belgium’s Got Talent aangehaald als voorbeeld van productiekwaliteit, zowel inhoudelijk als vormelijk en wordt de Belgische versie als referentie gebruikt voor komende reeksen in andere landen.

Dat er een tweede reeks aankomt, hoeft dus geen grote verrassing te zijn. De opnames van de audities gaan binnenkort van start, de inschrijvingen voor nieuwe kandidaten en acts zijn nu volop aan de gang. Vlaanderen wordt dus opnieuw uitgedaagd om zich massaal in te schrijven met originele acts. Kan jij iets wat anderen niet kunnen? Heb je samen met je (sport)vereniging een spectaculaire act in elkaar gestoken? Hoe uniek of ongewoon je talent ook mag zijn, of het nu gaat over traditionele talenten zoals zang en dans of podiumkusten, acrobatie, sport of zelfs goed gebrachte café-trucs, uitgevoerd door jong, oud, solo of in groep, in Belgium’s Got Talent kan het allemaal. De regel is dat er geen regels zijn.

De 3 juryleden Karen Damen, Ray Cokes en Rob Vanoudenhoven waren op 3 april 2013 te gast bij Manneke Paul en vertelden hem daar dat ze geen seconde twijfelden om opnieuw in de jury te zetelen van deze wervelende talentenshow. Ze kijken erg uit naar de nieuwe en originele inschrijvingen. Karen: “Ik heb vorig seizoen enorm genoten van de sfeer tussen de juryleden. Heerlijk samenwerken was het en ik mag echt zeggen dat ik er met Ray en Rob twee goede vrienden aan overgehouden heb. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om opnieuw met hen en met de hele crew samen te werken. En uiteraard verwacht ik dat er nog meer en nog straffere kandidaten zich zullen inschrijven dan vorig jaar want nu weet Vlaanderen wat eer ruime waaier aan talenten er een forum krijgt. Alles kan en alles mag, dus… Vlaanderen, waag je kans en blaas ons omver met jullie kunnen!”

Ook Rob kijkt erg uit naar de tweede reeks: “Ik denk dat we mogen terugblikken op een mooi seizoen en nu vooral uitkijken naar een volgend, met nog meer talent met een hoek af. Ik hoop dat het eerste seizoen de kiem heeft gelegd om de talenten over de schreef te trekken die ons dit seizoen van onze sokken gaat blazen. Ik hoop niet alleen dans en zang, maar vooral originele acts, en natuurlijk om Karen en Ray terug te zien. Iedereen die iemand kent die echt iets geweldig kan, maar alleen nog een duwtje nodig heeft... Geef dat duwtje! Schrijf ze in op VTM.be!” en Ray vult hier nog op aan: “Got Talent gaat voor mij over gewone mensen die buitengewone dingen doen en de eerste reeks van Belgium’s Got Talent was hiervan het bewijs. Ik ben zo trots dat ik terug in de jury mag zitten en ben heel blij dat Karen en Rob terug naast me zitten. Ik ben er zeker van dat er heel wat mensen zijn die zich hebben ingehouden voor de eerste reeks, dus ik ben heel benieuwd om al dat nieuwe talent nu te ontdekken. De eerste reeks was het leukste wat ik tot nu toe op TV gedaan heb, dus voor mij is het duidelijk: laat Belgium’s Got Talent 2 maar komen!”

In de eerste reeks was er onder andere de spraakmakende kandidaat Gerrit Wellens, die iedereen verraste met zijn dansmoves en tevreden terugblikt: “Belgium’s Got Talent was een zeer positieve ervaring voor mij. Vooral de collegialiteit tussen de verschillende kandidaten tijdens mijn halve finale vond ik fantastisch. Het was geen strijd tussen de kandidaten, maar iedereen wenste elkaar oprecht veel succes. Vooral mijn auditie is nog veel mensen bijgebleven. Ik word nog elke dag herkend en mensen spreken me er nog steeds over aan. Mijn auditiefilmpje is ook de wereld rondgegaan. Zo heb ik de kans gekregen om mee te spelen in een kortfilm. Een producer uit Los Angeles had mijn auditiefilmpje gezien en vond mij de geknipte persoon voor de rol en heeft mij dan laten overvliegen om mee te doen aan de kortfilm. Bij Belgium’s Got Talent vond ik het ook geweldig dat je volledig je eigen ding mag doen. Dat is ook de voornaamste reden waarom ik deelnam aan het programma. Als je iets graag doet en geen schrik hebt, dan zou ik zeker aanraden om mee te doen!” Ook OTM Gent die in de finale stonden en net tweede werden kijken positief terug op hun avontuur: “1000 maal super! Voor OTM Gent was het BGT-avontuur een emotionele reis die ons als groep nog dichter bij elkaar heeft gebracht. Niemand kijkt er negatief op terug. Ondanks de drukte die het met zich meebracht, zouden we het zo opnieuw doen. Belgium’s Got Talent was één van de mooiste ervaringen van de club ooit. Door de media-aandacht kregen we ook veel nieuwe gymnasten in de club en zelfs enkele extra optredens. De tweede plaats behalen was even een kleine teleurstelling maar we gunnen het Karolien van harte”.

Deelnemen aan Belgium’s Got Talent is ook voor kandidaten die een heel aparte act brachten een positieve ervaring geweest. Ook al haalden ze de finale niet, hun deelname heeft hun leven en hun carrière op een positieve manier beïnvloed, zoals bij goochelaar-illusionist Guinelli: “Ik heb getwijfeld om deel te nemen maar ik ben blij dat ik het uiteindelijk toch gedaan heb. Belgium’s Got Talent is een zeer creatieve periode geweest voor mij. Ik heb in de periode tussen de audities en de live shows veel nieuwe acts bedacht die ik vandaag nog steeds in mijn shows toon. Qua bekendheid en promotie voor mijn optredens was het programma dus zeer goed”. En ook komische muzikale act Kinky Wesley blikt tevreden terug: “Na mijn deelname aan Belgium’s Got Talent heb ik veel positieve reacties gekregen. Kinky Wesley kan in eerste indruk onnozel overkomen, maar nu word ik meer serieus genomen en krijg ik meer respect als artiest. Ik heb ook veel meer aanbiedingen gekregen voor optredens, vooral dan voor grotere evenementen. Het was een super leuke ervaring waar ik ook veel dingen van heb geleerd. Tot op vandaag word ik nog vaak herkend”.

Vanaf nu is het aan jou: deel je buitengewone talent nu met kijkend Vlaanderen en schrijf je in via vtm.be. Wie weet ga je wel net zoals Karolien aan de haal met 50.000 euro. Je kan de oproeptrailer vanaf morgen, donderdag 4 april 2013, bekijken via vtm.be.

Belgium’s Got Talent dit najaar bij VTM
Inschrijvingen via vtm.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: