De belangrijkste regel van Belgium’s Got Talent? Dat er geen regels zijn. Van zang en dans over podiumkunsten of acrobatie tot sport of goed gebrachte café-trucs. Uitgevoerd door jong, oud, solo of in groep. Allemaal vinden ze vanaf vrijdag 11 oktober 2013 hun weg naar het nieuwe, tweede seizoen van Belgium’s Got Talent.

Vorig seizoen zorgde de talentenzoektocht elke vrijdagavond voor een gezellig familiemoment, en dat zal dit jaar niet anders zijn. De opvallende outfits en vreemde attributen worden opnieuw van stal gehaald en gebruikt in de meest verbazingwekkende acts. Maar evenzeer vinden pure en ingetogen performances hun weg naar het Belgium’s Got Talent-podium. Eenvoudig klein of met veel toeters en bellen: als je juryleden Karen Damen, Rob Vanoudenhoven en Ray Cokes in 2 minuten weet te raken, ga je door en maak je kans op een ticket richting liveshows.

In de eerste auditieaflevering van Belgium’s Got Talent op vrijdag 11 oktober 2013 zien we meteen een breed scala aan acts de revue passeren. The All Stars uit Kinrooi mogen alvast bewijzen wat ze waard zijn. De groep bestaat uit enkele moeders en trainsters van een twirling club. In plaats van gewoon bij te kletsen tijdens de trainingen van hun dochters, besloten de vrouwen om zelf creatief aan de slag te gaan. Het resultaat tonen ze graag in Belgium’s Got Talent.

De 32-jarige Jo De Rijck uit Houthalen trok vorig jaar naar Zweden om er een cursus in het trainen van dieren te volgen. Nu staat hij op het podium van Belgium’s Got Talent klaar om te demonstreren wat hij heeft geleerd. Jo koos ervoor om niet met traditionele dieren te werken, maar staat op het podium naast… een getrainde kip.

Robert en David Korittnig zijn broers uit een circusfamilie. Met circus Barones trekken ze samen door Europa. Voor de jury wagen ze echter elk apart hun kans. David met een jongleernummer, Robert met een rolarola-act.

De 28-jarige Dennis uit Antwerpen en de 31-jarige Erkan uit Brussel vormen samen het duo Selective. Dennis lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette en kan door middel van beatboxen de symptomen van het syndroom onder controle houden. Samen met Dennis, die een winkel uitbaat, brengt hij een verrassende act die beatbox en tapdans combineert.

Tristan uit Eke Nazareth is 4 en meteen ook de jongste kandidaat uit deze tweede reeks van Belgium’s Got Talent. Hij zet de volledige Stadsschouwburg in vuur en vlam met zijn charme en zijn versie van de Gangnam Style van Psy.

Evelien (18, Aalst) heeft dan weer een totaal ander talent in de aanbieding voor Karen, Rob en Ray. Met haar ‘vingerlenigheid’ verrast en verbaast ze de jury en het publiek.

De KAATers is een mannenkoor uit Malle. Achter dit mannenkoor staat echter een sterke vrouw, Kaat Vissenberg. Zullen haar mannen de jury kunnen overtuigen met hun aanstekelijke versie van ‘Thank God I’m a Country Boy’?

Laure (16) en Nicolas (21) sluiten de eerste aflevering van Belgium’s Got Talent af en zorgen voor een wauw-moment bij Karen, Rob en Ray. Met hun acrogymact op de muziek van Adamo verbazen en ontroeren ze zowel de jury als het publiek.

Belgium’s Got Talent aflevering 1 op vrijdag 11 oktober 2013 om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: