L&S Agency is inmiddels ruim 25 jaar aan de slag met hiphop en bundelt dit najaar vijf van de meest beloftevolle Belgische hiphop-acts in de ‘Belgium’s Finest HipHop Tour’, waarbij Froze, Gangthelabel, NoMoBS, Rewind Productions en ZwartWerk elk een volledige set zullen spelen.

Hiphop in Vlaanderen leeft en heeft inmiddels zijn plaats gevonden tussen de andere subculturen. Radio en geschreven pers besteedt er steeds meer aandacht aan en diverse lokale radio’s voorzien een wekelijks hiphopprogramma waar plaatselijk talent aan bod komt. Los daarvan is Belgische hiphop alomtegenwoordig op het internet. Heel wat hiphop- artiesten onderhouden immers een zeer actief social mediaprofiel dat zich vertaalt in veel activiteit onder de fans.

Zwartwerk

Zwartwerk startte in 2013 en bestaat uit 3 MC’s en een DJ, allen afkomstig uit Angola/Congo en met Mechelen als huidige thuisbasis. Hun live-shows zijn zeer energiek. Hun stijl slalomt tussen Afrohouse, hiphop, zouk en loyenge en de tracks zijn altijd aanstekelijk en powerful. De jury van Studio Brussel had exact 9 maten nodig om overstag te gaan voor ‘Ding Dong’ van Zwartwerk. De mix van een aanstekelijke beat, Afrikaanse vibes en Nederlandstalige raps overtuigde meteen en uit ruim 700 inzendingen haalde Zwartwerk moeiteloos de finale van De Nieuwe Lichting 2015. De voorbije maanden werd niet alleen volop live gespeeld, maar ook in de studio waren de heren volop aan de slag. Het officieuze EK-lied ‘Dance With The Devils’ was een grote hit en nieuwe releases worden nog dit jaar verwacht.

Rewind Productions

Rewind Productions is een veelbelovend collectief van drie MC's. Dyce, Mar$ en A-Kay zijn jonge Leuvenaars met een passie voor rapmuziek. Met hun aanstekelijke energie proberen ze elk publiek te entertainen, op welke manier dan ook. Begin 2016 nam Rewind Productions deel aan Humo’s Rock Rally. Hier behaalden ze een verdiende 2e plaats en mochten ze dus naar huis met de zilveren medaille. Een gouden toekomst lonkt.

Nomobs

De bandnaam uit zich als kritiek op de hedendaagse hiphop cultuur waar men tegenwoordig vooral inhoudsloze teksten brengt. NoMoBS brengt teksten echt uit hun leven dat zij en hun vrienden hebben gekend terwijl ze opgroeiden in een buurt als Kiel, ten zuiden van Antwerpen waar verloedering en criminaliteit heerst maar waar ook een leuke multiculturele sfeer hangt. De beats, geproduceerd door Salah, durven alle stijlen uitgaan maar NoMoBS is vooral herkenbaar door de 4 verschillende talen en stijlen waarop er gerapt wordt (Nederlands/Antwerps, Frans, Arabisch en Engels).

Gangthelabel

Hiphopcollectief Gangthelabel staat voor 100% gedrevenheid en moddervette producties. Ze komen uit Gent, maar hun sound is erg Amerikaans. Sinds hun eerste single in 2011 scoorde de Gentse gang miljoenen views op YouTube, Soundcloud en andere social media. In 2015 stond Gangthelabel op de mainstage van Pukkelpop en speelden ze voorprogramma’s van Kid Ink en Travis Scott. Aswin “Kuston” Van de Cotte en Dries “Dro” Overmeire van Gangthelabel brachten onlangs hun debuutmixtape uit met daarop een aantal instant classics zoals Fugazi, Who U Know en Willy Naessens. Nieuwe tracks volgen dit najaar.

Froze

Froze debuteerde in 2011 met zijn album 'Sprookjes duren nooit lang'. In 2013 bracht Froze een driedelige reeks van gratis mixtapes uit onder de titel 'Tot Strax', naar aanleiding van zijn album 'Het Venster Op De Wereld'. Froze won tevens een Award als meest veelzijdig artiest bij de Vlaamse Rap Awards. De herwerking van het nummer 'De Fanfare van Honger en Dorst' die hij met zijn vader maakte, Lieven Tavernier, werd ook opgepikt door Radio 1, Radio 2, ... Het Nederlands klonk nog nooit zo goed als wanneer Froze rapt en zingt met die heerlijk rasperige Gentse r. Van het voorprogramma van Wu Tang Clan en Jack Parrow naar de finale van de Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Vrrree wijs.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Belgium's finest hiphop tour
Datum: 
Vrijdag 4 november 2016
Locatie: 
Trix, Antwerpen

Reservatie:

Meer over