De internationaal bekroonde Belgische film FOUR SEASONS IN A DAY van Annabel Verbeke in een productie van Frederik Nicolai voor Off World, kent zijn Belgische première op maandag 18 oktober 2021 op Film Fest Gent. Dat maakt het festival vandaag bekend. FOUR SEASONS IN A DAY wordt getagged als New Voices.

De beklijvende Brexit-documentaire startte zijn carrière op Hot Docs in mei 2021 waar de film bekroond werd met de Emerging International Filmmaker Award. Ondertussen reisde de film ook langs menig internationaal filmfestival, waaronder Australië, USA, Rusland en Zuid-Korea.

FOUR SEASONS IN A DAY brengt een dynamisch portret van de grens tussen Ierland en Noord-Ierland op een zucht van de Brexit. De film maakt deel uit van BORDERLINE, een collectie van 6 documentaires die vanaf 14 november ook zal worden uitgezonden op CANVAS en daarna bij verschillende omroepen in Europa.

FOUR SEASONS IN A DAY
Officiële trailer (met Nederlandse ondertiteling)

Synopsis
Een ferry voert dagelijks passagiers over de Carlingford Lough, een adembenemend fjord dat in het oosten de grens tussen Ierland en Noord-Ierland vormt. Terwijl de grens onzichtbaar voorbijschuift, brengt de korte overtocht uiteenlopende gevoelens aan de oppervlakte.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: