Belgische mannen en vrouwen vallen voor Johnny Depp volgens Nationale Cinema Enquête van Kinepoli

Voor een vijfde keer op rij organiseerde de bioscoopketen Kinepolis de ‘Nationale Cinema Enquête’. Kinepolis ging hierbij op zoek naar de nationale en internationale favoriete acteurs of actrices van de gemiddelde Belgische cinemabezoeker. Ook werd er gepeild naar de favoriete filmgenres, de beste films uit binnen- en buitenland alsook naar de filmbeleving.

Voor het vijfde jaar op rij is Johnny Depp, die in 2013 te bewonderen was in de film ‘The Lone Ranger’, de grote publieksfavoriet. Hij wordt op een afstand gevolgd door Brad Pitt. Op de derde plaats komen we Julia Roberts tegen als populairste actrice. Angelina Jolie blijft wel nog steeds de favoriete actrice van de mannelijke filmliefhebbers.

De eerste Vlaamse actrice in de lijst is Veerle Baetens. Haar rol in ‘The Broken Circle Breakdown’ heeft haar status van populairste actrice van Vlaanderen helemaal bevestigd. ‘The Broken Circle Breakdown’ werd door de Kinepolis bezoekers bovendien uitgeroepen tot beste Vlaamse film. Zoals verwacht is Matthias Schoenaerts ook dit jaar weer de favoriete Vlaamse acteur. De acteur gooide bij de internationale pers hoge ogen op het Filmfestival van Cannes waarbij zijn film ‘Blood Ties’ op 20 mei van dit jaar in première ging. Eveneens kwam Schoenaerts meermaals op een positieve manier in het nieuws met zijn rol in de Amerikaanse verfilming van ‘Loft’ van regisseur Erik Van Looy. Ook zijn verschijning op de cover van de allereerste editie van mannenblad ‘Elle Man’, maakt van Matthias Schoenaerts een graag gezien man. Maar of hij volgend jaar ook nog zijn gouden plaats zal kunnen verzilveren, is nog af te wachten. Koen De Bouw zit hem echter op de hielen.

De populairste films van het afgelopen jaar waren:

  1. Django Unchained
  2. The Hobbit : An Unexpected Journey
  3. The Broken Circle Breakdown
  4. Fast and Furious 6
  5. Skyfall

Meest verwachte films:

Uit de enquête bleek eveneens dat de deelnemers van de Nationale Cinema Enquête niet kunnen wachten op de release van het tweede deel van ‘The Hobbit’, die respectievelijk op 11 december in de Kinepolis zalen verwacht wordt. Cinemaliefhebbers zijn ook nieuwsgierig naar hoe Christian Grey eruit zal zien op het grote scherm in ‘50 Shades of Grey’ die pas op 31 december 2015 in Kinepolis te bekijken valt. Uit de resultaten bleek tot slot dat er duidelijke verschillen waren in de filmkeuzes van de gemiddelde Belgische man t.o.v. de filmkeuzes van de gemiddelde Belgische vrouw. Hierbij werden clichés meermaals bevestigd. Vrouwen kozen meer voor romantische films, terwijl mannen het graag op actie hielden. Meer dan de helft van de Kinepolis bezoekers kiest voor een bioscoopuitje met partner of vrienden. Vooral voetbalevents en popconcerten op groot scherm kunnen - buiten filmreleases - op interesse rekenen.

Bekijk hier de resultaten van de Nationale Cinema Enquête 2013:

De populairste films van het afgelopen jaar zijn:

  1. ‘Django Unchained’
  2. ‘The Hobbit : An Unexpected Journey’
  3. ‘The Broken Circle Breakdown’
  4. ‘Fast and Furious 6’
  5. ‘Skyfall’

De meest verwachte films van het komende jaar zijn:

  1. ‘The Hobbit: The Desolation of Smaug’
  2. ‘The Hunger Games: Catching Fire’
  3. ‘50 Shades of Grey’

De populairste genres volgens de Kinepolis bezoekers zijn:

  1. Actie
  2. Komedie
  3. Thriller

Het mannelijke filmpubliek is vooral weg van:

  1. Johnny Depp
  2. Jason Statham
  3. Brad Pitt
  4. Angelina Jolie
  5. Bruce Willis

De vrouwelijke filmliefhebbers kozen voor:

  1. Johnny Depp
  2. Julia Roberts
  3. Sandra Bullock
  4. Brad Pitt
  5. Leonardo DiCaprio

Het voorbije jaar werden deze Vlaamse films het meest geapprecieerd bij Kinepolis:

  1. ‘Broken Circle Breakdown’
  2. ‘Frits en Franky’
  3. ‘Crimi Clowns: The Movie’ 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: