Het filmdebuut van Belgische filmmaker Laura Wandel zit in de officiële selectie Un Certain Regard van het 74e Filmfestival van Cannes. Dat maakte het festival zonet bekend. Un Certain Regard is het onderdeel van de officiële selectie dat gedurfde films en jong talent in de schijnwerpers plaatst. Un Monde is een 100% Belgische productie, met als hoofdproducent Dragons Films en coproducent het Gentse productiehuis Lunanime, met steun van FWB en VAF. Un Monde wordt in wereldpremière vertoond op het Filmfestival van Cannes, en distributeur Lumière brengt de film vanaf 6 of 13 oktober in de Belgische zalen. Regisseur Laura Wandel is trouwens geen onbekende in Cannes, haar kortfilm Les corps étrangers zat in de officiële selectie van Cannes in 2014.

Het jong talent Maya Vanderbeque vertolkt de rol van Nora, Günter Duret neemt de rol van Nora's broer Abel op zich. Daarnaast zijn er ook belangrijke rollen voor Karim Leklou (Nora en Abels vader) en Laura Verlinden. Un Monde is een productie van Dragons Films, in coproductie met Lunanime.

Laura Wandel is uitermate opgetogen met deze uitnodiging om naar Cannes te gaan : "Met deze film wilde ik de kracht en veerkracht van kinderen laten zien door de kijker mee te nemen naar de prille schooltijd, de eerste confrontaties met anderen en het universele gevoel van kwetsbaarheid en de behoefte aan erkenning. Ik ben erg blij en vereerd dat ik door het Festival van Cannes ben uitgenodigd voor Un Certain Regard."

Synopsis
Wanneer Nora naar het eerste leerjaar gaat, ziet ze dat haar grote broer Abel op de speelplaats wordt lastiggevallen. Terwijl haar vader wil dat ze spreekt, wil haar broer dat ze zwijgt. Nora hoopt vooral nieuwe vrienden te maken, waardoor ze voor een verscheurende keuze staat. Een meeslepende duik in het niet zo onschuldige leven op school.

Vlaamse inbreng
Naast een Vlaamse coproducent en steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), rekent Un Monde ook op de Vlaamse actrice Laura Verlinden (Happy End, Le tout nouveau testament), Chef Kostuum (Vanessa Evrard) en de kleedsters, twee electriciens en de Chef Décor (Philippe Bertin). Lumière Invest haalde Tax Shelter op voor de film.

Biografie Laura Wandel
Na haar studies filmmaken aan het IAD (Instituut voor Mediakunsten, België), reisde Laura Wandel met haar afstudeerfilm Murs (2007) de wereld rond op verschillende filmfestivals. Daarna regisseerde ze O Négatif (2011) en vervolgens Les corps étrangers (2014). Un Monde is haar eerste langspeelfilm.

De film kwam tot stand met steun van Centre du Cinéma et de l'Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Wallimage, VOO & BeTV, Lumière Invest & Tax Shelter van de Belgische Overheid. De internationale sales is in handen van Indiesales & Lumière verdeelt de film in de Benelux.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: