Naast zijn titel ‘Belgisch kampioen curryworsten eten’, werd Beerzelnaar Rik Nauwelaerts zondagmiddag de eerste officiële Belgische Kampioen ‘De Romeo’s Frikandel XXL’-eten. Rik slaagde erin om binnen het half uur 255 centimeter – goed voor iets meer dan 7 frikandellen - van de populair gekruide frituursnack op te eten. Met ongeveer 35 centimeter, of 1 frikandel verschil werd Eric Francis uit Sint-Truiden tweede. Bij de vrouwen won de Londerzeelse Famke Van Stichelen. Met 84 centimeter deed ze het beter dan haar 3 collega’s. In totaal namen 40 mensen deel aan het kampioenschap, dat plaatsvond in de Malderse frituur De Smulboetiek. Alle deelnemers kregen na afloop een goodybag. Winnaar Rik kreeg uit handen van de Londerzeels burgemeester Conny Moons en De Romeo’s een beker, een medaille en hij krijgt van producent Vanreusel één jaar lang, wekelijks, een gratis ‘De Romeo’s Frikandel XXL’.

Voor Stonne en Mien van De Smulboetiek was het een feestweekend, want hun populaire Malderse frituur vierde dit weekend haar 40-jarig bestaan. Hoogtepunt van de festiviteiten was de organisatie van het allereerste Belgische kampioenschap ‘De Romeo’s Frikandel XXL’-eten. Vooraf hadden 40 mensen zich ingeschreven, waaronder 4 vrouwen en de officiële Belgische kampioen curryworsten eten Rik Nauwelaerts. In 2 shiften kregen de deelnemers de kans om binnen het halfuur zoveel mogelijk ‘De Romeo’s Frikandellen XXL’ op te eten en dat onder het goedkeurende, strenge oog van gastjuryleden De Romeo’s. “Ongelofelijk hoe vlot en snel het bij sommigen gaat. Ik sta met grote ogen te kijken hoe smakelijk onze worsten worden opgegeten”, zegt Davy Gilles.

Elke deelnemer begon met 3 frikandellen, een fles plat water en De Romeo’s Saus Special. Met 255 centimeter of iets meer dan 7 stuks werd Rik Nauwelaerts uit Beerzel de overtuigende winnaar. “Na het fluitsignaal ben ik nog aan mijn 8ste begonnen, wat het was zonde om die te laten liggen. Ik eet enkel zoveel worsten in competitieverband. Normaal doe ik 6 wedstrijden per jaar, dit was mijn 7de en meteen ook de zwaarste, want deze ‘frikandellen’ zijn veel zwaarder dan een gewone curryworst.” Voor Rik was het een groot voordeel dat hij in de 2de helft van de wedstrijd kon aantreden: “Ik wist dat ik al minstens 7 stuks moest opeten om te kunnen winnen. Ik zat op een goede plek, omdat ik een goed overzicht had over de rest van de kandidaten. Eric Francis, de nummer 2, heeft het mij niet makkelijk gemaakt en was een serieuze concurrent voor mij. Met de druk tijdens een wedstrijd heb ik doorheen de jaren leren omgaan. Ik ben inderdaad ‘Belgisch kampioen curryworsten en frikandellen’-eten, maar toch is deze titel van Belgisch Kampioen ‘De Romeo’s Frikandel XXL’-eten voor mij heel bijzonder. Deze wedstrijd heb ik nog nooit kunnen of mogen doen. Ik heb al 25 titels op zak, maar deze is uniek. De eerste keer, veel deelnemers en een toffe wedstrijd waarin ik mezelf helemaal heb gegeven. Afkicken is niet echt nodig. Ik hou van extremen, doe in mijn vrije tijd ultra-marathons, dus die frikandellen zijn er zo weer afgesport.”

In aanloop naar het kampioenschap lanceerden De Romeo’s een aparte oproep voor vrouwen en die lokte 4 deelnemers. De Londerzeelse Famke Van Stichelen won met 84 centimeter de wedstrijd.

Make-A-Wish
Tijdens het feestweekend kreeg het publiek ook nog de kans om in De Smulboetiek zichzelf te trakteren op een ‘De Romeo’s Frikandel XXL’ en daarmee Make-A-Wish © te steunen, want per verkochte centimeter worst doneren De Romeo’s en Vanreusel een bedrag aan de vereniging. “Die actie blijft de komende maanden nog doorlopen in alle Belgische frituren. Eind augustus mochten we De Romeo’s al een award overhandigen voor de verkoop van meer dan 3 miljoen stuks en de teller blijft ondertussen onverminderd doortikken”, zegt Marketing Manager Maurice de Kroon.

Als het van ons afhangt, gezien het succes en de mooie opkomst van de deelnemers en het publiek, is de kans groot dat we volgend jaar terug een Belgisch kampioenschap organiseren. Wij hebben ons in alle geval goed geamuseerd”, klonk het na afloop van de wedstrijd bij De Romeo’s.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over