BOTANIQUE en RTBF slaan de handen in elkaar. RTBF lanceert van 8 tot 14 maart een “Belgian Music Week”.

Gedurende deze hele week zullen de acht radiostations van de RTBF hun programmatie aanpassen om de artiesten van de Federatie Wallonië-Brussel (FWB) in the picture te plaatsen. Tipik, Vivacité, Musiq3, Classic 21, Tarmac, La Première, Jam en Viva + zetten artiesten uit de FWB centraal in hun playlists en content.

De Botanique organiseerde sinds de zomer van 2020 al een vijftigtal residenties en livestreamconcerten, en sluit zich aan bij het initiatief van de RTBF met een gedeelde programmatie. Een overzicht:

  • SMAHLO - Dinsdag 9 maart via Tarmac
  • SASKIA - Woensdag 10 maart via Vivacity en Tipik
  • MARGAUX VRANKEN - Donderdag 11 maart via Musiq'3
  • OZYA - Vrijdag 12 maart via Vivacity
  • NOE PRESZOW - Zaterdag 13 maart via La Première

Bovenstaande concerten zijn eveneens op de geplande datum vanaf 19 uur live (streaming) te zien via onze facebook-pagina

Naast de gezamenlijke uitzending van deze nieuwe livestreams, zal de RTBF putten uit de verzameling van eerdere residentieconcerten die al door de Botanique werden uitgezonden. Deze streams zullen op de sociale media van de verschillende RTBF-kanalen verschijnen. De bands die in de Rotonde of in de Orangerie hebben opgetreden, zullen ook in de ether te horen zijn en sommige livestreams zullen op het Auvio-platform beschikbaar worden gesteld.

Support your local scene van 8 tot 14 maart! #belgianmusicweek

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: