Wie verwacht dat je bij Kinepolis enkel films kan bekijken, kreeg al meermaals het tegendeel bewezen. Met ‘Cultuur in de Cinema’ brengt Kinepolis ook een heel ander soort voorstellingen. Behalve theater, balletvoorstellingen, klassieke muziek en dans biedt ‘Cultuur in de Cinema’ ook een uitgebreid programma aan wereldklassiekers uit de opera. Het operaprogramma geldt als een van de sterke pijlers van 'Cultuur in de Cinema' waarvan het succes jaar na jaar groeit.

27 april brengt Kinepolis voorlopig de laatste live operavoorstelling van wereldklasse: ‘Giulio Cesare’, een productie van David McVicar. Deze opera bevat elementen van het baroktheater en het 19de eeuwse Britse imperialisme. Het is een semi-komisch, semi- tragisch avonturenverhaal, waar je naast romantiek, drama, emotie en tragedie ook de nodige complexe familieruzies mag verwachten.

De voorstelling zal live en in High Definition te zien zijn in alle Kinepolis bioscopen. Een comfortabele setting, een live-beleving, een lekker glaasje cava, een wereldberoemde operaklassieker en geen 16 uur te hoeven vliegen om dit alles mee te maken. Een unieke avond voor elke cultuurliefhebber.

Na het grote succes van ‘Opera in de Cinema’ afgelopen seizoenen brengt Kinepolis deze zomer opnieuw de grootste operaklassiekers naar de bioscoop. In juni, juli en augustus projecteert de bioscoopketen iedere 2 weken op donderdagavond om 18u45 en op zondagnamiddag om 14u45 een van de topproducties van de wereldberoemde Metropolitan Opera uit New York.

Zomeropera’s 2013:
- 20 juni en 23 juni 2013: Carmen (Bizet)
- 4 juli en 7 juli 2013: Il Trovatore (Verdi)
- 18 juli en 21 juli: Armida (Rossini)
- 1 augustus en 4 augustus 2013: La Traviata (Verdi)
- 15 augustus en 18 augustus 2013: Turandot (Puccini)
- 29 augustus en 1 september 2013: Il Barbiere di Siviglia (Rossini)

Tickets voor ‘Giulio Cesare’ op 27 april kosten €21,00 (of €19,00 als kortingstarief voor Kinepolis Student Card, groepen vanaf 10 personen en specials). Voor het volledige cultuurprogramma van Kinepolis, surf naar www.kinepolis.be/cultuur.

Abonnementen voor de zomermaanden juni, juli en augustus 2013 kosten €66,00 en tickets voor de zomermaanden juni, juli en augustus 2013 komen op €13,00 per persoon per voorstelling. De ticketverkoop voor de zomermaanden juni, juli en augustus 2013 zal starten op 27 april 2013.

Heb je de live vertoning van ‘Giulio Cesare’ gemist of wil je de opera graag nog eens opnieuw bekijken? Dan kan je maandag (acht dagen na de live voorstelling) om 14u30 terecht in Kinepolis Antwerpen, Brugge, Gent, Kortrijk, Oostende en Imagibraine voor de herneming. Tickets voor deze vertoningen zijn verkrijgbaar aan het tarief van €13,00.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: