Dankzij Kinepolis beleef je dans, ballet en opera van over de hele wereld live vanop de eerste rij. Wie voorstellingen van het hoogste niveau wil bekijken, hoeft dus daarvoor echter geen onnodige reis te maken naar Den Haag, Moskou of New York. De live voorstellingen zijn hierbij niet enkel een ‘must’ voor cultuurliefhebbers, maar ook een leuke afwisseling voor zij die eens iets anders willen dan een film uit binnen- en buitenland.

De dans-, opera- en balletvoorstellingen zijn een succes bij Kinepolis. Door de jaren is het cultuurprogramma van Kinepolis geëvolueerd naar een volwaardig, kwalitatief en doorlopend programma. De cultuurliefhebbers kunnen dankzij de uitstekend uitgeruste bioscoopzalen in de best mogelijke omstandigheden genieten van voorstellingen uit alle uithoeken van de wereld. Zo worden alle voorstellingen volledig live uitgezonden in HD en is er ook de accommodatie rond en in de zaal.

Dans in de cinema, 7 februari 2013: An evening with Crystal Pite
Live vanuit Den Haag brengt het ‘Nederlands Dans Theater’ moderne dans waar wereldwijd jaarlijks tienduizenden mensen van komen genieten. Dankzij hun uitzonderlijke kwaliteit is het dansgezelschap al jarenlang een van de belangrijkste boegbeelden van de Nederlandse kunst in het buitenland. Het gezelschap heeft in de afgelopen decennia een trouw publiek opgebouwd van Londen, New York, Madrid tot Singapore en is nu ook live te zien in Kinepolis Gent, Antwerpen, Brussel en Braine.

Crystal Pite staat bekend om haar vloeiende, organische en poëtische stijl en weet met haar verrassende aanpak een breed publiek aan te spreken. Ze is gefascineerd door de thema’s liefde, conflict, verlies en de manier waarop het lichaam dit kan vertalen. Het leven is, volgens Pite, een episch verhaal. Zij laat de toeschouwer graag een persoonlijk verhaal zien in haar balletten. Dit geheel nieuwe avondvullende ballet staat in het teken van Pite’s danstaal. Laat je dus op 7 februari vervoeren door de flow van Pite!

Dans in de cinema 2013
7 februari 2013: An evening with Crystal Pite
30 mei 2013: An evening with Ekman, Eyal, Behar, Leon & Lightfoot, Inger

Ballet in de cinema, 10 februari 2013: Don Quixote
Voor het balletseizoen 2013 heeft Kinepolis nog 3 prachtige balletvoorstellingen in de aanbieding. Alle voorstellingen vinden plaats in het Bolshoï Theater van Moskou en worden bij Kinepolis live vertoond op groot scherm en in high definition. ‘Don Quixote’ is de eerstvolgende balletvoorstelling die op 10 februari in alle Kinepolis bioscopen te zien zal zijn, nl. Kinepolis Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Imagibraine, Kortrijk, Liège, Oostende en Palace Liège.‘Don Quixote’ is een prachtballet naar het verhaal van Miguel de Cervantes naar een nieuwe choreografie van Alexei Fadeyechev.

Ballet in de cinema 2013:
10 februari 2013: Don Quixote
31 maart 2013: The Rite of Spring
12 mei 2013: Romeo and Juliet

Opera in de cinema, 16 februari 2013: Rigoletto (Giuseppe Verdi)
Kinepolis brengt met ‘Rigoletto’ een van de meest spraakmakende opera’s live vanuit Metropolitan Opera in New York in high definition op groot scherm. Hierdoor krijg je op 16 februari een unieke kans om de beroemdste en meest getalenteerde stemmen uit de operawereld live en in optimale omstandigheden aan het werk te zien.

De Italiaanse dirigent Michele Mariotti leidt de productiepremière van ‘Rigoletto’, met een nieuw decor van Tony Award winnaar Michael Mayer. Željko Lučić neemt de titelrol op zich, in een verhaal dat van het 16e eeuwse Italië is vertaald naar het Las Vegas van de jaren ’60 en waarbij geld, macht en schoonheid centraal staan.

Opera in de cinema 2013:
16 februari 2013: Rigoletto (Giuseppe Verdi)
2 maart 2013: Parsifal (Richard Wagner)
16 maart 2013: Francesca da Rimini (Riccardo Zandonai), start om 16u30 i.p.v. 17u30 zoals op het ticket vermeld!*
27 april 2013: Giulio Cesare (George Frideric Handel)

Voor meer info over bovenstaande voorstellingen vind je het desbetreffende persbericht en de bijhorende afbeeldingen terug in de bijlage. Voor het bestellen van tickets, surf naar: www.kinepolis.be/cultuur.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: