De Nederlandse grafische ontwerpster Irma Boom maakt boeken. Beroemde, beruchte, bewonderde en bekroonde boeken. Ze is misschien wel de bekendste boeken- ontwerpster ter wereld. In het Institut Néerlandais in Parijs is momenteel een overzichts- tentoonstelling van haar werk te zien en ook de Canvasconnectie toont haar werk, tijdens het eerste Boekenbeurs-weekend, op zondag 3 november om 20.15 u.

“De beste grafische ontwerper van deze tijd”, zo omschreef de New York Times de Nederlandse Irma Boom, die vooral bekend werd met haar bijzondere boekontwerpen. Voor haar (inktloze !) Chanelboek kreeg ze op 19 oktober nog de prestigieuze Dutch Design Award voor grafisch ontwerp .

Redenen genoeg voor De Canvasconnectie om Irma Boom op 3 november in de kijker te zetten – niet toevallig tijdens het begin van de Boekenbeurs.

Het is een aflevering waarin Boom met verve de vitaliteit van het boek in onze virtuele tijden illustreert. Een boek dat naar bouillon ruikt, een boek dat je ziet maar niet ziet, een boek vol geheime boodschappen : haar inventiviteit is grenzeloos.

En de Canvasconnectie zou de Canvasconnectie niet zijn als Boom, al bladerend door het Canvasconnectieboek, niet zou onthullen door welke kunstenaars ze zich liet inspireren.

Irma Boom in de Canvasconnectie: zondag 3 november om 20.15 u. op Canvas

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: