Hevig transpirerende solisten, pijnlijke uitschuivers en een spannende ontknoping: de Koningin Elisabethwedstrijd werpt elk jaar opnieuw spanning op bij uitvoerders en luisteraars.

Gelukkig weten we aanstaande zaterdag wie van de 12 finalisten de grote winnaar wordt voor piano en hiermee de Rus Denis Kozjoechin (2010) opvolgt. Of de Amerikaan Andrew Tyson zijn favorietenrol kan waarmaken, is nog maar de vraag. Wat wel vaststaat is dat de laureaten in juni doorheen België zullen trekken en eveneens in het buitenland tal van laureaatconcerten zullen geven.

Hierbij sluiten de eerste 3 laureaten de pianowedstrijd af tijdens het slotconcert op maandag 17 juni in het Brusselse Paleis van Schone Kunsten. Voor de echte fans van de wedstrijd zal het slotconcert live uitgezonden worden bij Kinepolis Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Imagibraine, Leuven, Liège en Oostende. Vanaf 19u30 kan men op groot scherm de eerste, tweede en derde laureaat van de pianowedstrijd 2013 aan het werk zien met de Filharmonie o.l.v. Edo de Waart.

Voor het bestellen van tickets, surf naar www.kinepolis.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: