Gisterenavond stappen VTM-kijkers de zomervakantie in met Binnenstebuiten, de nieuwe fictieserie die het reilen en zeilen in gezondheidscentrum De Korf belicht. Vijf zorgverleners (gespeeld door Sara Vertongen, Ella Leyers, Lotte Pinoy, Bert Cosemans en Yemi Oduwale) en tal van bekende gastacteurs nemen hen in juli en augustus mee in een reeks luchtige verhalen met een zomers karakter, maar evenzeer spannend, aangrijpend en verrassend.

Actrice Ina Geerts en ervaren rotten Marilou Mermans en Bob De Moor bijten in de eerste aflevering van Binnenstebuiten de spits af als gastacteurs. Zij zetten alvast de toon voor heel wat andere bekende gezichten die deze week, en bij uitbreiding de komende maanden, gezondheidscentrum De Korf zullen binnenvallen. Zo wordt het op woensdag 3 juli 2013 bijvoorbeeld uitkijken naar Carry Goossens, die als tuinier Rob Vinck verheldering brengt in een onderzoek van dokter Sara (Sara Vertongen). We zetten de verhalen en gastrollen van deze week graag op een rijtje.

Black Out - aflevering 2 op dinsdag 2 juli 2013
Maarten Scheenmaeckers heeft het moeilijk met het leggen van sociale contacten en volgt al enkele maanden therapie bij psycholoog Frederik. Wanneer hij met een open hoofdwonde in De Korf verschijnt, wordt hij naar huisarts Sara doorverwezen. Het is het begin van een reeks andere fysieke klachten. Aan het team om uit te zoeken wat de oorzaak is. Moniek De Veerman heeft een totaal ander probleem en doet iets te veel haar best om er jong te blijven uitzien...

Het is Patricia Goemaere die in deze aflevering veertiger Moniek neerzet. Haar wens om eeuwig jong te blijven wordt al snel een case die zowel dokter Sara als seksuologe Els aanbelangt. Maarten Mertens (Adem, Los, Kaat & Co, Wolven, Zone Stad, Danni Lowinski, ...) kruipt in de huid van Maarten Scheenmaeckers: een jongen die tot ontsteltenis van zijn moeder Suzanne (Monika Dumon) met een dieperliggend probleem worstelt dan aanvankelijk gedacht.

Groene Vingers - aflevering 3 op woensdag 3 juli 2013
Emma zoekt dokter Sara op omdat ze last heeft van hoofdpijn, misselijkheid en koorts. Wat op het eerste gezicht op een zonneslag of zomergriepje wijst, blijkt uiteindelijk een heel andere aandoening te zijn. Vooral wanneer er steeds meer symptomen in een andere richting wijzen, ziet Sara zich genoodzaakt haar oorspronkelijke diagnose bij te stellen. Lilianne en Arno vormen al enkele jaren een koppel en zijn nog steeds hopeloos verliefd op elkaar. Toch klopt het paar aan bij seksuologe Els. Lilianne wil de relatie namelijk beëindigen, en daar heeft ze zo haar redenen voor. Het grote leeftijdsverschil tussen de twee zou wel eens de boosdoener kunnen zijn.

Carry Goossens laat in deze aflevering zijn groene vingers zien in een gastrol als Rob Vinck, de collega-tuinier van Sara’s patiënte Emma (vertolkt door Lize Pede). Kan hij de dokter vooruithelpen bij het stellen van de juiste diagnose? Anke Helsen en Jan Van den Boschgeven gestalte aan Lilianne en Arno, een koppel met kopzorgen…

Festivalweide - aflevering 4 op donderdag 4 juli 2013
Cathy, een kennis van dokter Sara, worstelt met oogklachten en maakt haar opwachting in De Korf. Een gespecialiseerde oogarts onderwerpt haar aan een uitgebreid onderzoek, dat een verschrikkelijk resultaat aan het licht brengt. De relatie tussen Cathy en haar vriend Steven komt hierdoor zelfs onder hoge druk te staan. Verpleger Tim is in zijn nopjes wanneer hij de brandwonde van een knappe jongedame, Marina, mag verzorgen. Echter niet iedereen is gediend met de extra aandacht hij zijn patiënte schenkt...

Bij de gastrollen zien we op donderdag o.m. Charlotte-Anne Bongaerts opduiken, die enkele maanden geleden nog als de jonge Mira te zien was in Crème de la Crème. In Binnenstebuiten kruipt ze in de huid van patiënte Cathy. Een andere opvallende naam is Joëlle-Cloë Edelman, dochter van Martine Prenen. Zij ontsnapt als de knappe Marina Piers niet aan de aandacht van verpleger Tim. Acteur Stijn Steyaert, bekend van de jeugdreeksen Spring en Skilz, vervolledigt het lijstje als Steven Delandsheer.

Zangcarrière - aflevering 5 op vrijdag 5 juli 2013
Janina, een jonge en knappe zangeres, meldt zich bij dokter Sara met stemproblemen. Wanneer duidelijk wordt dat ze een hele tijd niet meer zal mogen zingen, stort haar wereld in. De reden daarvoor zit echter veel dieper dan iedereen had verwacht. Tim lanceert het idee om iets leuks te doen met alle teamleden van De Korf. Maar goed doen voor alle medewerkers blijkt toch niet zo makkelijk zijn.

Televisiekijkend Vlaanderen kent actrice Daisy Van Praet ongetwijfeld nog als Lisa uit Familie of Delphine uit de telenovelle David. Zij sluit de eerste Binnenstebuiten-week af als zangeres Janina, die volledig van de kaart is door het feit dat ze een tijdje niet mag zingen. Evenveel ontsteltenis is te zien bij haar manager Benny, die wordt neergezet door (strip)scenarist-acteur Peter Van Gucht. Hun belangen zijn echter niet dezelfde.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: