Begijn Le Bleu is vanaf nu zaterdag 10 januari 2015 elke week bij VTMKZOOM te zien in Taarten van Begijn. Hiervoor trekt hij er wekelijks op uit om samen met kinderen een taart te bakken, die hiermee iemand willen verrassen. Voor ouders, zussen of broers, maar ook voor Tante Kip of de brandweermannen van Veurne: het kan allemaal. Begijn volgt hiermee Staf Coppens op, die het vorige seizoen presenteerde.

In Taarten van Begijn ontmoet Begijn heel wat kinderen tussen 9 en 14 jaar die zich hebben ingeschreven via vtmkzoom.be. Begijn gaat telkens langs bij de kinderen thuis en komt – terwijl ze samen de ideale taart maken - meer te weten over de reden waarom ze iemand willen verrassen. Begijn zorgt ook telkens voor een heel unieke en speciale taart, die helemaal past bij het verhaal.

Begijn Le Bleu: “Tijdens één van de draaidagen zei iemand tegen me: Wat een rare smoel heb jij! Ik moest er om lachen, zo eerlijk en rechtuit had ik kinderen nog niet meegemaakt. Elke opname was een boeiende rit, waar ik geprobeerd heb om met een gezonde portie humor de kinderen te helpen bij wat ze graag willen: iemand verrassen met een mooie taart. Ik heb enorm veel respect gekregen bij het zien hoe kinderen vaak heel verstandig omgaan met moeilijke situaties. Taarten van Begijn is volgens mij een programma geworden dat op een plezante manier kinderen serieus neemt.”

In de eerste aflevering op zaterdag 10 januari 2015 om 10u00 ontmoet Begijn de 14-jarige Arjen uit Dadizele. Hij wil graag een taart bakken voor Siska, zijn thuisleerkracht. Al sinds zijn 9 maanden heeft Arjen een immuunstoornis, waardoor hij geregeld thuis moet blijven van school. Siska zorgt ervoor dat hij mee blijft met de leerstof. Begijn zorgt samen met Arjen voor een unieke verrassingstaart: een ‘Siska-tourbus’, in de vorm van een Amerikaanse schoolbus.

Begijn leert Arjen kennen als een goedlachse jongen, die heel vrolijk en opgewekt is. Hij komt ook te weten dat Arjen één grote passie heeft: “Ik heb een lief en dat staat in de garage: mijn fiets”, vertelt Arjen. Begijn besluit het taartwerk even aan de kant te zetten en haalt ook zijn fiets erbij om een wedstrijdje tegen elkaar te rijden. Hierna werken ze de speciale schoolbus-taart verder af en zorgt Arjen voor de kers op de taart: Siska verrassen bij haar thuis.

NIeuw: Taarten van Begijn vanaf zaterdag 10 januari 2015 om 10u00 bij VTMKZOOM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: