VTM

Afgelopen donderdag -1 november 2007- volgden gemiddeld 696.469 kijkers de strijd van de drie koppels op de boerderij. De halve finale van ‘Beauty & de Nerd’ behaalde hiermee een marktaandeel van 33,3% (VVA 18-54). Naar het einde van de aflevering groeide het kijkersaantal naar 840.985.

In deze 9de aflevering, de voorlaatste van dit seizoen, nemen Selène & Jeroen en Dieuwke & Jelle het tegen mekaar op in de finale, die 25.000 euro als inzet heeft. Om de overwinning binnen te kunnen halen, zullen de duo’s moeten bewijzen wat ze van elkaar hebben opgestoken tijdens hun verblijf in de Ardennen. En weten ze nu meer van elkaar dan de stereotype clichés, waarmee ze het kasteel binnenstapten? Om op deze vragen het antwoord te vinden, duiken de beauty’s en de nerds in elkaars leefwereld en hobby’s.

Voor Dieuwke is dat alvast even schrikken : ze vindt Middeleeuwse kostuums op haar kamer. “Dat is om te larpen!”, zegt Jelle. Dieuwke ontdekt dat hij gek is op Live Action Role Playing, kortweg LARP. In de woorden van Dieuwke komt dat ongeveer neer op een gek pakje aantrekken en dan Middeleeuwse jonkvrouw of ridder spelen.

Het toeval wil dat net vandaag Bouillon haar jaarlijks Middeleeuws Festival houdt. Er zijn tal van Middeleeuwers, de ene al kleurrijker dan de andere. En Dieuwke staat voor een zware taak : de humor inzien van mensen die elkaar aanspreken met “hoogedel geboren jonkvrouwe”…

Jeroen en Selène duiken ook in elkaars hobby’s. Pokeren vormt voor Selène niet echt een uitdaging, maar Jeroen krijgt knikkende knieën als hij ziet waar zijn beauty hem mee naartoe neemt : een exotisch straatfestival in Brussel. Want Selène is van Antilliaanse afkomst, is geboren in Zweden en weet dat in de multiculturele hoofdstad van Europa gedanst wordt op de meest opzwepende ritmes. Dansen is haar grote passie. Voor Jeroen is het een hele uitdaging om in het openbaar de swing van de Caraïbische beats te leren beheersen.

Ook z’n collega-nerd Jelle heeft het niet onder de markt. Zijn beauty Dieuwke is fitnesslerares en ze wil hem dat wel even demonstreren. Jelle zelf heeft moeite om z’n benen onder controle te houden. Maar hij is dan ook gewoon om op Gothic- en New Wave-muziek te dansen. Prompt laat Jelle de New Wave-klassieker “Temple of Love” van The Sisters of Mercy door de fitnesszaal knallen. Hij gaat helemaal uit de bol op zijn muziek, maar het gezicht van Dieuwke spreekt boekdelen.

’s Avonds ontmoeten de beauty’s en de nerds elkaars vrienden en familie. Want om de finale te kunnen winnen, moeten ze zoveel mogelijk van elkaar te weten komen. Hoeveel vriendjes heeft Selène eigenlijk al gehad, wil Jeroen weten. Maar veel meer valt er niet te vragen, want het wordt duidelijk dat Jeroen en Selène elkaar door en door hebben leren kennen de voorbije weken. Selène vertelt zo’n mooie dingen over haar Jeroen dat z’n moeder een traantje wegpinkt : dat haar mollige, mensenschuwe Jeroen zoveel lof oogst van een beauty als Selène doet haar hart smelten. Jeroen en z’n mama vallen elkaar snikkend in de armen.

De vrienden van Jelle schrikken zich een hoedje als ze hem na al die tijd terugzien. Want Dieuwke heeft Jelle onlangs een nieuwe look aangemeten en daar moeten z’n vrienden wel even aan wennen. Al zijn ze het er allemaal over eens : waw! Maar bij Jelle en Dieuwke is het duidelijk dat hun verschillen hemelsbreed zijn. Over alles hebben ze een andere mening. Behalve over één ding : Dieuwke en Jelle zijn beiden mensen die willen winnen. En dat bindt hen.

Maar bindt de winnaarsmentaliteit Dieuwke en Jelle genoeg om het op te nemen tegen het bijna onoverwinnelijke duo Jeroen en Selène? Dat wordt duidelijk in de spannende finale van ‘Beauty & de Nerd’ op donderdag 8 november 2007.

Tekst: VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: