Peter Minnebo

In Zeebrugge en bij de Belgische marine gingen Eén en De Mensen in juni van start met de opnames van het langverwachte tweede seizoen van de fictiereeks Beau Séjour. Ditmaal is Beau Séjour geen hotel maar wel de naam van een zeilboot. Gewezen marinecommandant Maurice (Gene Bervoets) ziet zijn eigen lijk hangen aan de mast van de zeilboot Beau Séjour. Hij gelooft niet dat hij zelfmoord heeft gepleegd en wil zijn familie ervan overtuigen dat er meer aan de hand is. Daarom begint hij zijn eigen dood te onderzoeken.

De reeks is ten vroegste in 2021 te zien op Eén, maar de pers mocht afgelopen maandag al een kijkje nemen op de set.

Het productiehuis De Mensen kwam met het idee voor een tweede seizoen. Fictie is duur, en daarom is de samenwerking met en steun van belangrijke partners nodig. De Stad Brugge wil Zeebrugge profileren als de locatie die sfeer en uitstraling zal geven aan de reeks. De marine gaf de nodige knowhow prijs onder de toegewijde leiding van commandant Vogels, in dit geval ‘the real one’, naast het fictieve personage Maurice Teirlinck.

“De opnames zijn inmiddels halverwege, met de nodige natuurlijke uitdagingen, weer en wind. ‘Kunnen we vandaag op zee?’, was regelmatig de vraag.” geeft producer Ivy Vanhaecke ons nog mee. De lat voor het 2e seizoen ligt hoog gezien de waardering en prijzen voor het eerste seizoen.

“Dit keer werd voor een ouder hoofdpersonage gekozen, iemand met veel bagage, iemand die veel mis heeft gedaan in zijn leven in tegenstelling tot het voorgaande jong en onervaren hoofdpersonage.”, aldus Sanne Nuyens (scenariste)

Dirk De Fauw (burgemeester Stad Brugge) is de VRT dankbaar dat Zeebrugge als locatie gekozen werd. “Zeebrugge heeft een breed strand en een prachtig hinterland. En na de uitzending zullen ongetwijfeld veel mensen afzakken naar Zeebrugge om de locaties te ontdekken”

ARTE zal de reeks in Frankrijk en Duitsland aanbieden en NPO in Nederland. De distributie van de serie is in handen van het Franse Lagardère Studios Distribution.

Beau Séjour 2 is een reeks van productiehuis De Mensen voor Eén, in coproductie met Column Film en Gardner and Domm, met de steun van het VAF Mediafonds, de Netherlands Film Production Incentive en de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid en met de medewerking van City Film Office Visit Bruges van Stad Brugge en de Belgische Marine.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Locatie: 
Zeebrugge
Meer over