Bear's Den deelt vandaag de details van hun nieuw studioproject, genaamd Fragments, dat verschijnt op 18 september. Dit album is een verzameling van herwerkte nummers in samenwerking met componist Paul Frith, de man achter composities van o.a. The xx en Radiohead. De eerste nieuwe herwerking van Fuel On The Fire, dat eerder op So that you might hear me (2019) stond, is vandaag alvast verschenen.

Luister hier naar de single Fuel on the Fire

Het album vloeit voort uit een eenmalig concert dat Bear's Den met een voltallig orkest gaf, eind 2018. Deze verkocht zo snel uit dat de band twee extra data besloot toe te voegen. Tijdens deze shows in Earth (Londen), Elbphilharmonie (Hamburg) en Tivoli Vredenburg (Utrecht) werden nummers van de band herwerkt door Paul Frith. Hij voegde o.a. een strijkerskwartet en klassieke pianist toe om het geheel nog indrukwekkender te maken.

Gezien het succes van deze shows, besloot de band deze nummers op te nemen in de studio met enkele van de beste strijkers uit Londen.

Bear's Den - Above the Clouds of Pompeii (Fragments Version) - Live at EartH

Andrew Davie (Bear's Den) over het project: "Fragments ontstond uit het idee van Kevin en ik om onze nummers uit handen te geven aan Paul zodat hij ze kon opbreken in verschillende stukken om er een sterker geheel van te maken ... Voor mij gaat dit project over het herkennen en aanvaarden van je eigen breekbaarheid om hierop verder te bouwen.

Paul Frith over Fragments: “Gedurende het hele proces gaven Kev en Davie me de vrijheid om hun geweldige nummers te doorgronden. Ondanks dat het project de naam Fragments draagt, brengt het toch een geheelheid naar voren: popmuziek en hedendaags klassiek worden moeiteloos samengevoegd."

FRAGMENTS EP TRACKLIST

1. Fuel on the Fire
2. Auld Wives
3. Can't You Hear It In The Silence?
4. Crow
5. As The Clouds Begin to Part
6. Isaac
7. Fireworks Flashing
8. When You Break
9. Broken Parable
10. Beaker / Keeper
11. Lightning Trying To Put Out a Spark
12. Napoleon

Vorig jaar verscheen het derde studioalbum So That You Might Hear Me van Bear's Den. Dit resulteerde in verschillende (uitverkochte) shows, waaronder in Vorst Nationaal. De band bood een intieme blik achter de schermen met hun documentaire ‘Highlands and Islands’ tour of the Scottish Highlands', deed het voorprogramma van Neil Young in Duitsland en maakte een tweedelige podcast die leidde naar een Christmas EP met de titeltrack ‘Only Son Of The Fallen Snow’.

Paul Frith orkestreerde de strijkers voor The xx on hun Mercury-nominated 2017 album ‘I See You’, schreef een samenwerkingen tussen Ex :Re en the London Contemporary Voices en werkte samen met de drie Bear's Den studioalbums ‘Islands’ , ‘Red Earth & Pouring Rain’ and ‘So that you might hear me’.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: