BBC Worldwide distribueert serie wereldwijd met partner Weinstein Television in VS en China

BBC One benadrukt haar voorliefde voor ambitieuze dramaseries van hoge kwaliteit en kondigt een bewerking aan van Les Misérables van de veelvoudig award winnende schrijver Andrew Davies.

Gisteren werd een nieuwe zesdelige bewerking van Victor Hugo’s Les Misérables aangekondigd, de 19de -eeuwse klassieker die gezien wordt als een van de beste romans ooit. De bewerking is van BBC Studios en Lookout Point co-productie in samenwerking met Weinstein Television.

Andrew Davies duikt weer terug in het veelomvattende verhaal van Hugo en onthult de kat en muis relatie van Jean Valjean en Javert tijdens een periode van onrust onder de burgers in Frankrijk. De roman is eigentijds, relevant en toont de strijd van de Franse lagere klasse om te overleven.

Gedurende zes uur, brengt de serie de onvergetelijke personages tot leven en vertelt ze het verhaal van Jean Valjean, een voormalig gevangene die niet kan ontsnappen aan zijn verleden en de meedogenloze achtervolging door politieagent Javert.

Charlotte Moore, Director BBC Content zegt: “De buitengewoon bijzondere Andrew Davies zal de wereldbekende Les Misérables opnieuw ontwikkelen voor een modern publiek met een diepgaande vertaling van het meesterwerk van Victor Hugo. Kijkers kunnen zich verwachten aan een serie van hetzelfde formaat en de kwaliteit van de makers van War and Peace. Het wordt een episch verhaal over verlossing en de kracht van de liefde.”

Andrew Davies over de bewerking: “Les Misérables is een iconisch verhaal. Men is vooral bekend met de musical, maar deze toont slechts een deel van het verhaal. Ik ben zeer verheugd dat ik de kans krijg het meesterwerk van Victor Hugo te eren - met hetzelfde team als de makers van War and Peace - in deze zes-uur durende versie voor de BBC.

Uitvoerend producenten zijn Andrew Davies en Bethan Jones voor BBC Studios, Faith Penhale en Simon Vaughan voor Lookout Point en Harvey Weinstein voor Weinstein Television. De opdracht wordt gegeven door Charlotte Moore en Lucy Richer, waarnemend Controller BBC Drama Commissioning.

Als gevolg van het recente internationale succes van het veelgeprezen en enorme populaire War and Peace, zal BBC Worldwide Les Misérables wereldwijd distribueren. Dit is onderdeel van de overkoepelende, strategische relatie met Lookout Point en BBC Studios. Weinstein Television zal de distributie op zich nemen in de Verenigde Staten en China en eventueel ook Canada.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: