Een ijsplaneet vormt mogelijk de oplossing voor de snel slinkende watervoorraad van de Galactica. Wanneer Lee Apollo een gevangenentransport bezoekt op zoek naar “vrijwilligers” voor deze hachelijke missie, komen 1500 gevangenen in opstand onder leiding van de politieke gevangene Sagitarius en nemen de controle van het gevangenenschip Astral Queen over. Commandant Adama, Lee’s vader, probeert uit deze delicate pat-stelling met de Astral Queen te geraken, maar raakt hierdoor in conflict met zijn zijn eigen zoon.

Wist je dat? Het personage Sagitarius wordt vertolkt door Tom Zarek. Hij speelde Lee Apollo in de originele Battlestar Galactica-reeks. Hun lange dialoog in deze aflevering is niet alleen een knipoog naar het verleden, maar heeft ook een mythisch gehalte. Er wordt onder andere aan gerefereerd dat de naam Apollo de naam is van een van de goden van kolonialen (hiermee impliceren de schrijvers dat de Griekse goden ook de goden zijn van de kolonies van Kobol).

Programma Concept:
Nadat de 12 mensenkolonies vrijwel zijn vernietigd in de climax van een honderdjarige oorlog tegen het Cylon rijk, trachten president Roslin en Commander Adama de laatste nog levende mensen veilig te leiden naar de mythische planeet Aarde, de veronderstelde dertiende kolonie van de mensheid.

Battlestar Galactica: zo 24/6 om 22u30 op VT4

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: