Bastille trakteert jaarlijks z’n fans op verschillende ‘mixtapes’. Tot nu waren dit voornamelijk covers maar voor mixtape nummer 3 schreef de groep 9 nieuwe nummers en nodigden ze bevriende artiesten en muzikanten uit. Knetterende samenwerkingen met de zusjes Haim, vaste waarde Skunk Anansie maar ook nieuwe talenten MNEK, Grades, Rag N Bone Man en Angel Haze maken van deze mixtape een speciale release.

In oktober vroeg BBC Radio 1 enkele Britse artiesten om de soundtrack van cultfilm Drive te herschrijven. Naast Chvrches, Foals en SBTRKT werd ook Bastille gevraagd om een bijdrage te leveren. Het resultaat The Driver, kan je eveneens op deze mixtape terugvinden. Eerste single uit de plaat is het up tempo Torn Apart vs. Grades, een Britse deephouse producer.

Debuutalbum (All This) Bad Blood is intussen platinum in België (meer dan 30.000 verkochte stuks) en de fanbase van de vier mannen uit Londen groeit nog elke dag. De groep levert met plezier nieuw materiaal in afwachting van de volgende studioplaat.

TRACKLIST VS. (Other People’s Heartache Pt. III)

  1. Fall Into Your Arms (Bastille vs. The Gemma Sharples Quartet)
  2. Bite Down (Bastille vs. HAIM)
  3. Bad_news (Bastille vs. MNEK)
  4. The Driver (part of BBC Radio 1's rescoring of the cult movie Drive) http://youtu.be/foXqHUopCJU
  5. Axe To Grind (Bastille vs. Tyde vs. Rationale)
  6. Torn Apart (Bastille vs. GRADES)
  7. Torn Apart, Pt II (Bastille vs. GRADES vs. Lizzo)
  8. Weapon (Bastille vs. Angel Haze vs. F*U*G*Z vs Braque)
  9. Remains (Bastille vs. Rag N Bone Man vs Skunk Anansie)

YOUTUBE:

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over