Met De Bourgondiërs schreef Bart Van Loo een ongeziene voltreffer: meer dan 140.000 verkochte exemplaren, lyrische recensies en één van de best beluisterde podcasts uit de Lage Landen. Om zijn zegetocht in stijl af te sluiten bewerkte meesterverteller Van Loo zijn oerverhaal tot een uniek stuk verteltheater. Dat brengt hij op 20 december 2020 om 15 u in première op het podium van De Roma. Vanaf januari 2021 tourt Bart Van Loo uitgebreid door heel Vlaanderen en Nederland met deze spraakmakende voorstelling.

Om te beseffen waar we vandaan komen doorkruist Bart Van Loo de fascinerende middeleeuwen en vertelt het verhaal van de aartsvaders van de Nederlanden: de Bourgondiërs. Hij neemt ons op sleeptouw langs brandstapels en banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede, schizofrene koningen en geniale kunstenaars. Een historische rollercoaster die eindigt bij het ontstaan van de Lage Landen.

De Bourgondiërs is een even spannende als leerrijke voorstelling waarin Bart Van Loo op meesterlijke wijze onze geschiedenis ontrafelt. Denk aan veldslagen en duels à la Games of Thrones. Denk aan de prentenboeken van ’s Lands Glorie. Denk ook aan de geschiedenislessen van je allerbeste leerkracht. Humor en spanning. Anekdotiek en inzichten. Maak je klaar voor een wervelende brok cultuurgeschiedenis.

Tickets voor de première in De Roma zijn hier te verkrijgen vanaf vrijdag 24 januari!

Dit voorjaar loopt Bart Van Loo al even warm met zijn verhaal in kleinere locaties. Opgelet: de meeste van deze data zijn reeds uitverkocht.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over