Na “De Ideale Man” tour in 2011 besliste Bart Peeters dat het tijd was om er even tussen uit te gaan. Een sabbatperiode van zo’n 3 jaar werd ingelast en nu keert hij terug met het album “Op de groei”. En meteen werd ook beslist om een gelijknamige tour te doen door de Vlaamse zalen. En dat het publiek op hem heeft zitten wachten, bewijzen de uitverkochte concerten, waarvan zelfs 4 in De Roma.

Het album en de vorige shows hebben steeds goede reviews gekregen wat er voor zorgt dat de verwachtingen hooggespannen zijn. Maar met een showbeest als Bart Peeters op het podium weet je natuurlijk nooit helemaal wat je kan verwachten. Gewoon ontspannen en je laten verrassen is dan ook de boodschap.

Wanneer de zaal volgelopen is, wordt het licht gedoofd en gaat er een enkele spot aan op het podium. Bart Peeters komt rustig het podium opgewandeld en start met het rustige en intieme nummer “Stipjes”. Tijdens het nummer komt er geleidelijk aan meer licht en krijgen we ook duidelijk de muzikanten te zien. Na afloop van het nummer verschijnt er een grote glimlach op het gezicht van Bart Peeters. Hij is duidelijk heel blij hier vanavond te staan.

Na het 3e nummer “Mooie dag” neemt hij uitgebreid de tijd om de muzikanten, ook wel gekend als zijn ideale mannen aan het publiek voor te stellen: Piet Van Den Heuvel (gitaar, percussie, zang, …), Mike Smeulders (Piano, accordeon), Ivan Smeulders (Bas, percussie, accordeon), Emile Verstraeten (Viool, mandoline, gitaar) en Amel Serra Garcia (Percussie, Bas). Allen heel getalenteerde muzikanten die meerdere instrumenten kunnen bespelen en zo ook hun stempel kunnen drukken op het geheel.

Tussen de nummers door neemt Bart Peeters altijd de tijd om een babbeltje te doen met het publiek en een beetje uitleg te verschaffen over het volgende nummer dat hij gaat brengen. Als rasentertainer kan hij het niet laten om dit steeds met de nodige humor te doen. Hij zou zo een carrière als cabaretier kunnen beginnen. Ook valt het op dat zijn gezin regelmatig de inspiratiebron is geweest voor zijn liedjesteksten. Zo is het nummer “Op de groei” tot stand gekomen door zijn dochters van wie hij plots besefte dat ze volwassen zijn geworden.

Het merendeel van de nummers tijdens de show komen van zijn laatste album “Op de groei”. Maar ook zonder dat je de liedjes al eens gehoord hebt, kan je uitstekend van de show en de geweldige liedjesteksten genieten. Maar er is ook ruimte om enkele oudere nummers te brengen. Zo bracht hij onder andere “Allemaal door jou”, “Denk je soms nog aan mij”, “In de plooi” en “Heist aan zee”. Tijdens dit laatste nummer gaat hij ook de zaal in en slaagt hij er in om het voltallige publiek te laten meeneuriën.

Na een oorverdovend applaus kunnen enkele bisnummers niet uitblijven. “Dicht bij mij” is een duet met zangeres Tutu Puoane en wordt in het Nederlands en het Lingala gezongen. Daarna volgen nog twee oudere nummers “Messias” en “AAA”. Heel de zaal springt recht en gaat nog een laatste keer volledig uit zijn dak. Een staande ovatie op het einde is dan ook meer dan terecht.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over